15/4/2024
4.5 כוכבים
(6 הצבעות)
...
מתכון לעוגת פיסטוק ללא קמח – עוגה מושלמת למי שנמנע מגלוטן או אפילו בתור עוגה כשרה לפסח. למרות שהעוגה הזאת היא ללא קמח, היא עדיין רכה ואוורירית. אגב היא גם פרווה.
מצרכים
- 4 ביצים, מופרדות
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר + 2 כפות (25 גרם)
- 3 כפות שמן
- גרידה מלימון אחד
- 150 גרם פיסטוקים טחונים
- 1 כפית תמצית וניל
- פיסטוקים קצוצים
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תחתית של תבנית בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים את התחתית והדפנות.
- מניחים פיסטוק קלוף בבלנדר וטוחנים לכדי קמח. מניחים בצד. הערה: ניתן להשתמש בפיסטוקים טחונים שנרכשו בחנות.
- בקערה גדולה טורפים חלמונים עם סוכר במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת סמיכה, חלקה וחיוורת. מוסיפים שמן, תמצית וניל וגרידת לימון. מערבבים עד להטמעה.
- מוסיפים פיסטוקים טחונים ומקפלים עד להטמעה. מניחים בצד.
- בקערה נפרדת מקציפים חלבונים עם קורט מלח. מקציפים עד לקבלת קצף, ואז מוסיפים בהדרגה 2 כפות סוכר ומקציפים עד לקבלת פסגות נוקשות.
- מקפלים בהדרגה את החלבונים לתערובת החלמונים, 1-2 כפות בכל פעם. מקפלים רק עד לאיחוד לאחר כל הוספה, לא לקפל יתר על המידה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים.
- אופים במשך 30 דקות או עד שהעוגה מזהיבה. מצננים בתבנית כ10 דקות, משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין.
הערות:
- אם רוצים להכין את העוגה בתבנית 24 ס"מ יש להכפיל כמויות ב1.5.
האימייל שלך לא יוצג באתר