הוראות הכנה
1. שמים אגוזי מלך, פיסטוקים, מלח וקינמון במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת פירורים גסים.
2. הכנת הסירופ: בסיר קטן שמים את כל מצרכי הסירופ ומביאים לרתיחה. מחכים שהסוכר ימס ואז מערבבים במשך 4-5 דקות. יוצקים 1/3 מהסירופ על תערובת האגוזים ומערבבים עד לאיחוד. מניחים בצד לקירור.
3. מחממים תנור ל170 מעלות. משמנים תבנית אפייה עגולה קפיצית (24 ס"מ) ומניחים בצד.
4. הכנת מילוי הגבינה: בקערה גדולה, מערבבים גבינת שמנת עם סוכר במהירות בינונית עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבבים בין כל אחת. מוסיפים שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, מלח ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. לבסוף מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד להטמעה.
5. להרכבה: פורסים את בצק הפילו, בזמן שימוש בדף פילו אחד מכסים את השאר במגבת לחה על מנת למנוע התייבשות. מניחים שכבה של בצק על גבי התבנית, מהדקים בעדינות את הבצק לתחתית ולדפנות, משאירים את הקצוות מחוץ לתבנית. מברישים כל שכבה בחמאה וחוזרים על התהליך עם 8-10 שכבות נוספות, עד שהתחתית וכל הצדדים של התבנית מכוסים לחלוטין.
6. מפזרים באופן אחיד 1/2 מתערובת האגוזים על גבי השכבה האחרונה של הבצק. יוצקים את תערובת הגבינות מעל שכבת האגוזים. מפזרים את שאר תערובת האגוזים מעל. שמים 2-3 שכבות של בצק פילו מעל, מברישים בחמאה כל שכבה. מקפלים את הקצוות שמחוץ לתבנית כלפי פנים התבנית כך שכל העוגה מכוסה. מברישים את החלק העליון בחמאה.
7. אופים את עוגה במשך 45-50 דקות, עד שהחלק האמצעי יציב והחלק העליון שחום. אם לאחר 30 דקות אפייה העוגה שחומה מדי, מכסים בנייר כסף לשאר זמן האפייה.
8. בזמן שהעוגה עדיין חמה, יוצקים את שאר הסירופ מעל העוגה עד שהכול נספג. מקשטים בפיסטוקים קצוצים. מניחים להתקרר לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר למשך 4 שעות לפחות או למשך הלילה.
האימייל שלך לא יוצג באתר