21/2/2024
5 כוכבים
(4 הצבעות)
...
מתכון לעוגת פיסטוק מטורפת שאתם חייבים להכין! עוגת ספוג פיסטוק רכה ועשירה, מצופה בקרם פיסטוק טעים בטירוף ועוד קצת פיסטוקים קצוצים לקישוט. העוגה המושלמת לחובבי פיסטוק.
מצרכים
לעוגה:
- 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים, קצוצים דק
- 1/2 כוס (115 גרם) חמאה רכה
- 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קמח
- 1½ כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 3 ביצים, גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס (240 מ"ל) ריוויון
עבור הציפוי:
- 100 גרם (7 כפות) חמאה רכה
- 3/4 כוס (170 גרם) גבינת שמנת
- 1/4 כוס (60 גרם) מחית פיסטוק
- 1 כוס (125 גרם) אבקת סוכר
לציפוי:
הוראות הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180. מרפדים תבנית אפייה מרובעת בגודל 23*23 (או בגודל דומה) בנייר אפייה ומניחים בצד.
- בקערה מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.
- בקערת גדולה מקרימים חמאה וסוכר עד למרקם בהיר וקרמי. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, תמצית וניל וטורפים עד לאיחוד.
- מנפים פנימה מחצית מתערובת הקמח ומערבבים ומאחדים. לאחר מכן, יוצקים מחצית מהרוויון וחוזרים על הפעולה פעם נוספת.
- מוסיפים פיסטוקים קצוצים ומקפלים עד לאיחוד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית מוכנה ואופים 35-40 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
- מניחים להתקרר 5 דקות בתבנית, משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
- מכינים את הציפוי: טורפים בקערה חמאה רכה, מוסיפים אבקת סוכר, גבינת שמנת, מחית פיסטוק ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק.
- מקשטים: כשהעוגה התקררה מורחים את הציפוי על העוגה. מפזרים מעט פיסטוקים קצוצים.
- מקררים לפחות 3 שעות לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר