טירוף הפיסטוק ממשיך: כך תכינו גלידת פיסטוק בבית בקלי קלות (ללא מכונה)
11/6/2023
4 כוכבים
(17 הצבעות)
...
מתכון לגלידת פיסטוק ביתית מחומרים טבעיים בלבד. את המתכון המדהים הזה תוכלו להכין בעזרת 3 מצרכים בלבד, ללא מכונת גלידה והתוצאה לא פחות ממושלמת.
מצרכים
- 250 גרם מחית פיסטוק (ניתן להכין לבד)
- פחית אחת (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
- 2 כוסות (480 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
- 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
הוראות הכנה
- מכינים מחית פיסטוק: מקלפים את הפיסטוקים מהקליפה הקשה. לאחר מכן הניחו את הפיסטוקים במגבת מטבח נקייה ונערו כדי להסיר כמה שיותר קליפה פנימית.
- מניחים את הפיסטוקים (250-300 גרם) בבלנדר חזק ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. תהליך זה עשוי להימשך 10-15 דקות (תלוי בבלנדר שלך), אז היו סבלניים. מדי פעם יש לעצור את הבלדר ולערבב עם כף. מעבירים את המחית לקערה, אם בשלב זה המחית חמה מעבירים למקרר.
- בקערה גדולה מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים חלב מרוכז ממותק, מחית פיסטוק ומקציפים במהירות נמוכה עד להטמעה. קוצצים גס 1/4 כוס פיסטוקים ומוסיפים לגלידה, מקפלים בעדינות. שלב זה הוא אופציונלי.
- מעבירים לכלי עמיד למקפיא ומקפיאים ל-6 שעות לפחות או ללילה.
- מגישים!
הערות:
- אמנם בשביל הגלידה צריך 250 גרם מחית פיסטוק, אבל כדי להכין את המחית עצמה תצטרכו לפחות 300-350 גרם פיסטוקים, תלוי בבלנדר.
- ניתן להשתמש ב-250 גרם ממרח פיסטוק קנוי.
- ניתן בקלות להכפיל או לשלש את כמות מחית הפיסטוק ולהכין כמות גדולה יותר ולשמור למתכונים אחרים.
- כשמוסיפים את מחית הפיסטוק לקצפת, יש לוודא שהמחית לא חמה.
האם הפיסטוקים קלויים או טבעיים ?
הגבאפשר להשתמש גם בפיסטוקים קלויים וגם בטבעיים. בשביל טעם עמוק יותר אני ממליץ להשתמש בפיסטוק קלוי.
הגבבמה אפשר להחליף את החלב המרוכז?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר