בקלאווה מגולגלת

בקלאווה מגולגלת

7/10/2022
1.5 כוכבים (3 הצבעות)
...
כולם מכירים את הבקלאווה הקלאסית, אבל האם יצא לכם לטעום בקלאווה מגולגלת? בעזרת המתכון הפשוט הזה תוכלו להכין בקלאווה מגולגלת בבית ובקלי קלות. בצק פילו מגולגל במילוי 3 סודי אגוזים, וכל הטוב הזה ספוג בסירופ מתוק וטעים. מה יכול להיות יותר טוב בקינוח מפנק שכזה?
רמת קושי
בינוני
מנות
20
זמן הכנה
שעה וחצי
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
ים תיכוני
מצרכים

    לבקלאווה:

    בצק פילו

    300 גרם פיסטוקים/אגוזי מלך/שקדים

    150 גרם חמאה, מומסת

    לסירופ:

    1 כוס (200 גרם) סוכר

    1 כוס (240 מ"ל) מים

    קליפת לימון מלימון אחד

    1 כפית מי ורדים

    1 מקל קינמון

    1 כף מיץ לימון

הוראות הכנה
  1. מכינים את הסירופ: מערבבים בסיר סוכר, מים, קליפת לימון ומקל קינמון. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 4-5 דקות. מכבים את האש ומוסיפים מיץ לימון ומי ורדים. מערבבים ומניחים בצד.
  2. מחממים תנור ל-160 מעלות. מכינים תבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ ומניחים בצד.
  3. מכינים את הבקלאווה: קוצצים במעבד מזון או בעזרת סכין את כל האגוזים ומניחים בצד.
  4. פורסים דף פילו אחד על שולחן עבודה או על מגבת נקייה. מברישים בחמאה, מניחים עוד עלה פילו ואז מברישים בעוד חמאה מומסת. מפזרים כ-2 כפות מתערובת האגוזים. לוקחים 2 שיפודי עץ ומניחים אותם באמצע דפי הפילו כפי שמוצג בסרטון. מרדדים את הבצק, ואז מצמידים בעדינות את הקצוות לכיוון האמצע ומסירים את השיפודים.
  5. מעבירים לתבנית אפייה. חוזרים על הפעולה עם הבצק הנותר.
  6. מזלפים על הבקלאווה את שארית החמאה. חותכים לצינורות קטנים.
  7. אופים במשך 60-70 דקות או עד להזהבה. אם לאחר 40 דקות של אפייה הבקלאווה הופכת לשחומה מדי, מכסים בנייר אלומיניום לשארית זמן האפייה.
  8. מוציאים מהתנור ויוצקים מיד את הסירופ.
  9. מניחים להשרייה במשך 30 דקות בסירופ לפני ההגשה.
  10. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות