מתכון לפררו רושה ביתי – הגרסה הבריאה

מתכון לפררו רושה ביתי – הגרסה הבריאה

24/4/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לפררו רושה ביתי בגרסה הבריאה שלו. כולנו מכירים את הממתק המפורסם "פררו רושה", אבל האם יצא לכם להכין אותו בבית? המתכון להכנת פררו רושה בריא הוא די פשוט ובמקום טונות של סוכר וחומרים משמרים אנחנו נשתמש בתמרים!
רמת קושי
בינוני
מנות
20
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    למילוי:

    • 160 גרם אגוזי לוז/שקדים
    • 200 גרם תמר מג'הול, מגולענים
    • 2 כפות אבקת קקאו
    • אגוזי לוז שלמים
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1 כף שמן קוקוס

    לציפוי:

    • 200 גרם שוקולד מריר/שוקולד חלב
    • 20 גרם אגוזי לוז , קצוצים
הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל175 מעלות.
  2. מפזרים 260 גרם אגוזי לוז בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפייה. קולים בתנור במשך כ7-8 דקות, עד שהם משחימים מעט והקליפות מתקלפות מעט. עטפו את אגוזי הלוז במגבת מטבח ושפשפו בחוזקה בכדי להסיר כמה שיותר מהקליפה. מאפשרים להתקרר לגמרי.
  3. מניחים 160 גרם אגוזים במעבד המזון ומעבדים במשך 20-30 שניות, עד שהם מתפוררים.
  4. מוסיפים תמרים מגולענים, אבקת קקאו, שמן קוקוס, תמצית וניל ומלח. מעבדים עד לאיחוד וקבלת עיסה דביקה.
  5. לוקחים אגוזי לוז שלמים, עוטפים בתערובת התמרים ואז מגלגלים את התערובת בין הידיים ויוצרים כדורים. מכניסים למקרר בזמן שמכינים את הציפוי.
  6. קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) וממיסים את השוקולד. מסירים מהאש, מוסיפים אגוזי לוז קצוצים ומערבבים.
  7. טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על גבי נייר האפייה עד להתייצבות.
  8. שומרים במקרר עד להגשה.
תגובות (1)
  • א
    אילנית אלבז
    14/1/2024

    אשמח לקבל מתכונים למיל

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות