עוגת גזר מטורפת

עוגת גזר מטורפת

29/11/2021
3 כוכבים (9 הצבעות)
...
מתכון לעוגת גזר מטורפת עם קרם גבינת שמנת ואגוזים. שתי שכבות של עוגת גזר נכה ונימוחה, בניהם שכבת קרם עשירה וחמצמצה, בצדדים אגוזי מלך קלויים קצוצים. אם אתם חובבי עוגת גזר, אתם חייבים לנסות את העוגה הזאת!
רמת קושי
בינוני
מנות
10
זמן הכנה
¼1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    לעוגה:
    • ¾1 כוסות (250 גרם) קמח
    • ½1 כפיות אבקת אפייה
    • 1 כפית סודה לשתייה
    • ½ כפית מלח
    • ½1 כפיות קינמון
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
    • 4 ביצים
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 300 גרם גזרים, מקולפים ומגורדים
    • 300 גרם אגוזי מלך קלופים
     
    לקרם:
    • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
    • 2 חבילות (450 גרם) גבינת שמנת 15-30%
    • 190 גרם אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה, מורחים בחמאה. מניחים בצד.
 
2. אל קערה מנפים קמח, אבקת אפייה, סודה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט. מערבבים ומניחים בצד.
 
3. מקלפים ומגרדים את הגזרים.
 
4. בקערה גדולה מערבבים את השמן עם שני סוגי הסוכר. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים פנימה את ערובת הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
 
5. מוסיפים את הגזרים, 1/3 מהאגוזים הקצוצים ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים את הבלילה אל התבניות ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
 
6. מקררים את העוגות במשך 10 דקות בתוך התבניות, מחלצים מהתבניות, ונותנים להתקרר באופן מלא. חותכים את החלק העליון של העוגה על מנת שהעוגות יצאו ישרות ושטוחות.
 
7. מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבבים גבינת שמנת, תמצית וניל ואבקת סוכר. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל תערובת גבינת השמנת.
 
8. מרכיבים את העוגה: מניחים עוגה אחת עם החלק החתוך כלפי מעלה, מרוחים שכבה נדיבה של קרם, מניחים את העוגה השניה מעל הקרם, כאשר הצד החתוך כלפי מטה. מצפים את העוגה בקרם שנותר. מכסים את צידי העוגה באגוזים הקצוצים שנשארו (אופציונלי).
 
9. מעבירים את למקרר להתייצבות לשעתיים לפחות.

תגובות (1)
  • י
    ירדן
    30/7/2024

    הי , באיזה סוכר חום אתה משתמש בעוגה? סוכר חום כהה או דמררה?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות