הוראות הכנה
1. להכנת העוגיות: מחממים תנור ל175 מעלות.
2. בקערה גדולה מערבלים שמנת מתוקה, חמאה, אבקת סוכר וסוכר. מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל והחלב, מערבלים עד לאיחוד.
3. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים עד לאיחוד. מכניסים למקרר למשך 20-30 דקות.
4. לוקחים כ1/2 כפית מהבצק. מעצבים לכדורים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, שומרים על עוגיות במרחק של כ -1/2 1 סנטימטרים, מכיוון שהבלילה מתפשטת באפייה.
5. אופים 10-12 דקות, עד שהשוליים מזהיבים, מניחים להתקרר על גבי רשת.
6. מכינים את הפודינג: בקערה גדולה מערבלים חלב מרוכז ממותק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת האינסטנט פודינג ומערבלים, עד לאיחוד. מכסים ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות לפחות.
7. בקערה גדולה מקציפים את השמנת המתוקה עד קבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הפודינג עד שלא נשארים פסים.
8. הרכבה: מסדרים 1-2 שברי עוגיות בתחתית צלחת/ כוס ההגשה, ואז מורחים 1-2 כפות מהפודינג, ואז מסדרים מעט פרוסות בננה. חוזרים על התהליך פעם נוספת. מכסים ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות או למשך הלילה.
9. לפני ההגשה מקשטים את החלק העליון בשברי עוגיות ופרוסות בננה.
בוקר טוב הבלוג מהמם וגם המתכונים האם הבננות נשארות טעימות בזמן שהם כמה ימים במקרר כמובן לאחר הכנת הקינוח ? או שזה מתכון לאותו ערב?
הגבהיי, תודה! אפשר להשאיר את הקינוח במקרר במשך 2-3 ימים ועדיין ישאר טעים.
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר