לעוגת בננה שיבולת שועל ושוקולד
12/9/2022
3 כוכבים
(18 הצבעות)
...
מתכון לעוגת בננה שיבולת שועל ושוקולד – קינוח בריא ללא תוספת קמח וללא סוכר. עוגה בריאה וקלה להכנה ממספר מרכיבים בסיסיים בלבד. כל מה שצריך זה 5 דקות עבודה ויש לכם קינוח נפלא.
מצרכים
לעוגה:
- 120 גרם שיבולת שועל עבה
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב, חם
- 2 בננות בשלות (כ200 גרם)
- 2 ביצים
- 3 כפות אבקת קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
- אגוזים לבחירה
הוראות הכנה
- מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בגודל 20 ס"מ ומניחים בצד.
- בקערה גדולה מניחים שיבולת שועל עבה, יוצקים חלב ומשרים במשך 15 דקות.
- בקערה נפרדת מועכים בננות, מוסיפים ביצים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים אבקת קקאו, אבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד. בשלב זה אפשר להוסיף ממתיק כדי שהעוגה תהיה קצת יותר מתוקה.
- יוצקים שיבולת שועל מושרת לקערה עם הבננות המעוכות ומערבבים עד לאיחוד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות.
- מאפשרים להתקרר בתבנית במשך 5 דקות, לאחר מכן משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין.
- מכינים את הציפוי: קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה חסינת חום. יוצקים חלב חם, מניחים לשבת במשך 1-2 דקות ומערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק. מזלפים את השוקולד על העוגה.
- קוצצים את האגוזים ומפזרים על העוגה.
- מגישים ונהנים!
יצאה עוגה יפה ותפוחה, עשירה בטעמים (הבננה, הקקאו)... רק לא מספיק מתוקה, כפי שכתוב כדאי להוסיף ממתיק, אני הוספתי 2 כפות סוויטנגו וזה לא הספיק... אולי כדאי להוסיף קצת מייפל או סילאן
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר