לעוגת בננה שיבולת שועל ושוקולד

לעוגת בננה שיבולת שועל ושוקולד

12/9/2022
3 כוכבים (18 הצבעות)
...
מתכון לעוגת בננה שיבולת שועל ושוקולד – קינוח בריא ללא תוספת קמח וללא סוכר. עוגה בריאה וקלה להכנה ממספר מרכיבים בסיסיים בלבד. כל מה שצריך זה 5 דקות עבודה ויש לכם קינוח נפלא.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לעוגה:

    • 120 גרם שיבולת שועל עבה
    • 1 כוס (240 מ"ל) חלב, חם
    • 2 בננות בשלות (כ200 גרם)
    • 2 ביצים
    • 3 כפות אבקת קקאו
    • 1 כפית אבקת אפייה

    לציפוי:

    • 100 גרם שוקולד מריר
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב
    • אגוזים לבחירה
הוראות הכנה
  1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בגודל 20 ס"מ ומניחים בצד.
  2. בקערה גדולה מניחים שיבולת שועל עבה, יוצקים חלב ומשרים במשך 15 דקות.
  3. בקערה נפרדת מועכים בננות, מוסיפים ביצים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים אבקת קקאו, אבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד. בשלב זה אפשר להוסיף ממתיק כדי שהעוגה תהיה קצת יותר מתוקה.
  4. יוצקים שיבולת שועל מושרת לקערה עם הבננות המעוכות ומערבבים עד לאיחוד.
  5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 25-30 דקות.
  6. מאפשרים להתקרר בתבנית במשך 5 דקות, לאחר מכן משחררים מהתבנית ומצננים לחלוטין.
  7. מכינים את הציפוי: קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה חסינת חום. יוצקים חלב חם, מניחים לשבת במשך 1-2 דקות ומערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק. מזלפים את השוקולד על העוגה.
  8. קוצצים את האגוזים ומפזרים על העוגה.
  9. מגישים ונהנים!
תגובות (1)
  • ס
    סיגלית
    23/10/2023

    יצאה עוגה יפה ותפוחה, עשירה בטעמים (הבננה, הקקאו)... רק לא מספיק מתוקה, כפי שכתוב כדאי להוסיף ממתיק, אני הוספתי 2 כפות סוויטנגו וזה לא הספיק... אולי כדאי להוסיף קצת מייפל או סילאן

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות