דייסת שיבולת שועל בריאה – 7 מתכונים קלים להכנה

דייסת שיבולת שועל בריאה – 7 מתכונים קלים להכנה

22/2/2022
3.5 כוכבים (8 הצבעות)
...
7 מתכונים להכנת דייסת שיבולת שועל בריאה – אם חשקה נפשכם בארוחת בוקר בריאה, מזינה, טעימה וקלה להכנה, זה בדיוק המתכון שחיפשתם. דייסת שיבולת שועל קרמית ועשירה במיוחד שתחמם אתכם בבקרים של חורף קר. היופי במתכונים הללו, זה שאתם יכולים להוסיף איזה תוספות שאתם אוהבים כמו למשל פירות יער, אגוזים ואפילו אפשר להפוך את הדייסה לטבעונית ע"י שימוש בחלב טבעוני.
רמת קושי
קל
מנות
2
זמן הכנה
15 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    דייסת שיבולת שועל תפוח וקינמון:
    • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שעול עבה
    • קורט מלח
    • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב שקדים או כל חלב אחר לבחירה
    • 1-2 כפות סירופ מייפל/דבש או כל ממתיק אחר (אופציונלי)
    • 1 תפוח, מגורד
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1/3 כוס (50 גרם) צימוקים
     
    דייסת שיבולת שועל אוכמניות:
    • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שעול עבה
    • קורט מלח
    • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב שקדים או כל חלב אחר לבחירה
    • 1-2 כפות סירופ מייפל/דבש או כל ממתיק אחר (אופציונלי)
    • 3/4 כוס (100 גרם) אוכמניות, קפואות או טריות
    • גרידת לימון
    • אגוזי מלך להגשה
     
    דייסת שיבולת שועל מאצ'ה:
    • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שעול עבה
    • קורט מלח
    • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב שקדים או כל חלב אחר לבחירה
    • 1-2 כפות סירופ מייפל/דבש או כל ממתיק אחר (אופציונלי)
    • 1 כף אבקת מאצ'ה (תה ירוק)
    • זרעי רימון להגשה
    • שקדים פרוסים
    דייסת שיבולת שועל מוקה:
    • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שעול עבה
    • קורט מלח
    • ½1 כוסות (360 מ"ל) חלב שקדים או כל חלב אחר לבחירה
    • 1-2 כפות סירופ מייפל/דבש או כל ממתיק אחר (אופציונלי)
    • 1 כף אבקת קקאו
    • 1 כפית תמצית וניל
    • בננה להגשה
    • שוקולד מריר מגורד

    דייסת שיבולת שועל ובננה וקינמון:
    • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל עבה
    • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב שקדים  
    • 1/2 כפית קינמון
    • קורט מלח
    • 1 בננה בשלה מעוכה + עוד בננה להגשה
    • אגוזים להגשה
    • 1-2 כפות דבש/מייפל/סילאן + עוד להגשה *אופציונלי

     

     
    דייסת שיבול שועל ושוקולד:
    • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל עבה
    • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב שקדים  
    • 2 כפות (15 גרם) קקאו
    • קורט מלח
    • 1-2 כפות דבש/מייפל/סילאן + עוד להגשה *אופציונלי
    • פירות לבחירה להגשה
     
     
    שיבולת שועל וקוקוס:
    • 1 כוס (100 גרם) שיבולת שועל עבה
    • 2 כוסות (480 מ"ל) חלב קוקוס  
    • קורט מלח
    • 1 בננה בשלה מעוכה
    • 1 כף שמן קוקוס (אופציונלי)
    • 2 כפות קוקוס טחון
    • דבש/מייפל/סילאן להגשה (אופציונלי)

הוראות הכנה

דייסת שיבולת שואל תפוח וקינמון:
 
1. מניחים את שיבולת השועל בסיר, מוסיפים תפוח מגורד, קינמון וקורט מלח. יוצקים פנימה את החלב.
 
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שמסמיך או עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
 
3. מסירים מהאש, מוסיפים סירופ מייפל/דבש ומערבבים.
 
4. מעבירים לקערה, מעליו מפזרים תפוח פרוס ומעט קינמון.
 
 
דייסת שיבולת שואל אוכמניות:
 
1. מניחים את שיבולת השועל בסיר, מוסיפים אוכמניות וקורט מלח. יוצקים פנימה את החלב.
 
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שמסמיך או עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
 
3. מסירים מהאש, מוסיפים גרידת לימון, סירופ מייפל/דבש ומערבבים.
 
4. מעבירים לקערה, מפזרים מעעל אוכמניות, אגוזי מלך וגרידת לימון.
 
 
דייסת שיבולת שואל מאצ'ה:
 
1. מניחים את שיבולת השועל בסיר, מוסיפים אבקת מאצ'ה וקורט מלח. יוצקים פנימה את החלב.
 
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שמסמיך או עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
 
3. מסירים מהאש מוסיפים סירופ מייפל/דבש ומערבבים.
 
4. מעבירים לקערה, מפזרים מעל פירות טריים, שקדים פרוסים ומגישים.
 
 
דייסת שיבולת שועל מוקה:
 
1. מניחים את שיבולת השועל בסיר, מוסיפים אבקת קקאו וקורט מלח. יוצקים פנימה את החלב והקפה.
 
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שמסמיך או עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
 
3. מסירים מהאש מוסיפים תמצית וניל, סירופ מייפל/דבש ומערבבים.
 
4. מעבירים לקערה, מפזרים מעל פרוסות בננה או כל פרי טרי אחר, ומפזרים שבבי שוקולד.
דייסת שיבולת שועל ובננה וקינמון:
 
1. בסיר קטן שמים שיבולת שועל, מלח, וקינמון. מוזגים את החלב ושמים על האש. 
 
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לאש בנינונית-נמוכה ומבשלים כ10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי מספר דקות, עד להגעה לדרגת הסמיכות הרצויה.
 
3. מורידים מהאש, מוסיפים בננה מעוכה וממתיק לפי בחירה (אופציונלי).
 
4. מעבירים לקערה ומעטרים בבננה או בפרי אחר ומזלפים מעט דבש/מייפל/סילאן (אופציונלי).
 
דייסת שיבול שועל ושוקולד:
 
1. בסיר קטן שמים שיבולת שועל, מלח, וקקאו. מוזגים את החלב ושמים על האש. 
 
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לאש בנינונית-נמוכה ומבשלים כ10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי מספר דקות, עד להגעה לדרגת הסמיכות הרצויה.
 
3. מורידים מהאש, מוסיפים דבש/מייפל/סילאן (אופציונלי) ומערבבים.
 
4. מעבירים לקערה ומעטרים בפירות לפי בחירתכם ומזלפים מעט דבש/מייפל/סילאן (אופציונלי).
 
שיבולת שועל וקוקוס:
 
1. בסיר קטן שמים שיבולת שועל ומלח. מוזגים את החלב ושמים על האש. 
 
2. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לאש בנינונית-נמוכה ומבשלים כ10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי מספר דקות, עד להגעה לדרגת הסמיכות הרצויה.
 
3. מורידים מהאש, מוסיפים בננה מעוכה, שמן קוקוס וקוקוס טחון, מערבבים.
מעבירים לקערה ומעטרים בפירות לפי בחירתכם ומזלפים מעט דבש/מייפל/סילאן (אופציונלי).

תגובות (1)
  • מ
    מעיין
    11/5/2023

    הכנתי עם התפוח איזה טעים!!! האמת שלמי שלא מחפש מתיקות מודגשת, אין צורך להמתיק...

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות