לחם בננה בריא ללא גלוטן

לחם בננה בריא ללא גלוטן

9/1/2022
3 כוכבים (8 הצבעות)
...
לחם בננה (בננה ברד) בריא וללא גלוטן – בין אם אתם רגישים לגלוטן שאתם סתם מעדיפים להכין קינוח חדש ללא קמח, זה הקינוח בשבילכם!
רמת קושי
קל
מנות
10
זמן הכנה
¼1 שעות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 3 בננות בינוניות, בשלות
    • 2 ביצים גודל לארג'
    • 1/2 כוס סירופ דבש / מייפל / אגבה (170 גרם)
    • 1/4 כוס חלב, כל סוג (60 מ"ל)
    • 1/4 כוס שמן צמחי או קנולה (60 מ"ל)
    • 1 כפית תמצית וניל/מחית
    • 1/2 כפית תמצית שקדים (אופציונלי)
    • 1 כף מיץ לימון
    • ½1 כפיות אבקת אפייה
    • 3/4 כפית סודה לשתייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1 כוס + כף אחת קמח שיבולת שועל ללא גלוטן (165 גרם)
    • 1 כוס קמח שקדים (100 גרם)
הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה (20 על 12 ס"מ) בנייר אפייה. משמנים את כל התבנית בחמאה או בשמן ומניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה, מועכים את הבננות. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את הדבש/ סירופ מייפל, שמן, חלב, תמצית וניל ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
 
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח שיבולת שועל, קמח שקדים, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.
 
4. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים לרטובים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
 
5. יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים במשך 45-55 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אם לאחר 30 דקות הלחם משחים יתר על המידה, מכסים בנייר כסף לשארית זמן האפייה.
 
6. מניחים ללחם להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, משחררים מהתבנית ומניחים ללחם להתקרר לחלוטין. 

תגובות (1)
  • מ
    מיכל
    12/9/2023

    הי, האם ניתן להוסיף כוס נוספת של קמח שבולת שועל במקום קמח השקדים? תודה

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות