חלת שום-עשבי תיבול ופרמזן

חלת שום-עשבי תיבול ופרמזן

29/11/2021
3.5 כוכבים (3 הצבעות)
...
מתכון לחלת שום, עשבי תיבול ופרמזן. חלה ייחודית, ריחנית וטעימה ביותר. המתכון כולל מדריך מלא לקליעת חלה מ4 רצועות כך שתוכלו ללמוד איך להכין חלה ביתית מושלמת. כדי להפוך את החלה לפרווה ניתן לוותר על הגבינה.
רמת קושי
בינוני
מנות
8
זמן הכנה
½2 שעות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • 500 גרם קמח
    • 1 כף שמרים יבשים
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
    • 1 ביצה
    • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
    • 1 כפית מלח
    • 30 גרם פרמזן מגורד
    • 2 כפיות אבקת שום
    • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
    • 2 כפיות עלי טימין
    • 1 כפית אורגנו מיובש
    • 1 ביצה + 1 כף מים להברשת החלה

הוראות הכנה

1. בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים סוכר, מלח ואבקת שום. מוסיפים ביצה, שמן ומים. לשים במהירות נמוכה במשך כ3-4 דקות. אם הבצק יבש מדי מוסיפים 1-2 כפות מים, אם הבצק רוטב מדי, מוסיפים 1-2 כפות קמח. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, טימין, אורגנו ופרמזן. ממשיכים ללוש כ3-4 דקות נוספות. הבצק צריך להיות רך וחלק.
 
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים וניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.
 
3. מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. משטחים כל חלק ומגלגלים לרצועות ארוכות. אם הרצועות מתכווצות, יש לתת לנוח במשך כ5 דקות. 
 
4. קולעים את החלה כפי שמתואר בסרטון. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומפתיחים במשך כ45-60 דקות. 
 
5. מחממים את התנור ל180 מעלות.
 
6. מברישים את החלב בביצה טרופה עם כף מים. 
 
7. אופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה-השחמה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות