הוראות הכנה
1. בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים סוכר, מלח ואבקת שום. מוסיפים ביצה, שמן ומים. לשים במהירות נמוכה במשך כ3-4 דקות. אם הבצק יבש מדי מוסיפים 1-2 כפות מים, אם הבצק רוטב מדי, מוסיפים 1-2 כפות קמח. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, טימין, אורגנו ופרמזן. ממשיכים ללוש כ3-4 דקות נוספות. הבצק צריך להיות רך וחלק.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים וניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.
3. מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים. משטחים כל חלק ומגלגלים לרצועות ארוכות. אם הרצועות מתכווצות, יש לתת לנוח במשך כ5 דקות.
4. קולעים את החלה כפי שמתואר בסרטון. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומפתיחים במשך כ45-60 דקות.
5. מחממים את התנור ל180 מעלות.
6. מברישים את החלב בביצה טרופה עם כף מים.
7. אופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה-השחמה.
האימייל שלך לא יוצג באתר