הוראות הכנה
1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים חלב, מים ושמן. מערבבים עד שנוצר בצק. לשים במשך 7-8 דקות, עד לקבלת בצק רך.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
3. מחלקים את הבצק ל8 חלקים שווים, מגלגלים כל חתיכה לצורת כדור.
4. בזמן שעובדים עם כדור אחד מכסים את השאר. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של כ5-6 ס"מ. ממלאים כל עיגול בככף נוטלה. סוגרים את הבצק ומגלגלים לצורת כדור.
5. מסדרים את כדורי הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים מרווח שלכ2-3 ס"מ לפחות בין הלחמניות. מכסים ומתפיחים במשך כ30 דקות.
6. מחממים תנור ל175 מעלות.
7. טורפים את הביצה עם המים ומורחים את הלחמניות בתערובת. מפזרים על גבי כל לחמניה מעט שקדים פרוסים.
8. אופים במשך 15-20 דקות או עד להלחמניות מזהיבות. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
האימייל שלך לא יוצג באתר