לחמניות במילוי נוטלה

לחמניות במילוי נוטלה

21/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון ללחמניות רכות ואווריריות במילוי ממרח נוטלה. מתכון פשוט, קליל וטעים! ניתן להשתמש גם בשוקולד השחר או בכל ממרח אחר.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    • ¼2 כוסות (315 גרם) קמח
    • 2 כפיות שמרים יבשים
    • 1/3 כוס (67 גרם) סוכר
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב, פושר
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) מים
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
    • נוטלה
    • 1 ביצה + 1 כף מים למריחה
    • שקדים פרוסים
הוראות הכנה

1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח. מוסיפים חלב, מים ושמן. מערבבים עד שנוצר בצק. לשים במשך 7-8 דקות, עד לקבלת בצק רך.
 
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה. 
 
3. מחלקים את הבצק ל8 חלקים שווים, מגלגלים כל חתיכה לצורת כדור.
 
4. בזמן שעובדים עם כדור אחד מכסים את השאר. מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של כ5-6 ס"מ. ממלאים כל עיגול בככף נוטלה. סוגרים את הבצק ומגלגלים לצורת כדור.
 
5. מסדרים את כדורי הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה. משאירים מרווח שלכ2-3 ס"מ לפחות בין הלחמניות. מכסים ומתפיחים במשך כ30 דקות.
 
6. מחממים תנור ל175 מעלות.
 
7. טורפים את הביצה עם המים ומורחים את הלחמניות בתערובת. מפזרים על גבי כל לחמניה מעט שקדים פרוסים.
 
8. אופים במשך 15-20 דקות או עד להלחמניות מזהיבות. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות