הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 22-24 ס"מ ומניחים בצד.
2. מכינים את העוגה: בקערה גדולה מערבלים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם. מוסיפים חלב, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפיה, מלח, קינמון ומערבבים עד לאיחוד. מניחים בצד.
3. מכינים את הקרמל: בקערה קטנה מערבבים חמאה מומסת וסוכר. יוצקים את התערובת על גבי תחתית התבנית ומורחים בצורה אחידה.
4. מקפלים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות. מסדרים את פרוסות התפוחים על גבי שכבת הקרמל. יוצקים את הבלילה על גבי שכבת התפוחים.
5. אופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
6. נותנים לעוגה להתקרר במשך 3-4 דקות, הופכים את התבנית על גבי צלחת העגה, דופקים מספר פעמים מלמעלה ומחלצים את העוגה בעדינות. נותנים להתקרר מעט לפני ההגשה.
מה אפשר לשים במקום חלב?
הגבחלב צמחי
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר