עוגת תפוחים הפוכה

עוגת תפוחים הפוכה

12/12/2021
2 כוכבים (6 הצבעות)
...
מתכון לעוגת תפוחים הפוכה יפה וטעימה. עוגה בחושה, רכה ונימוחה עם שכבת קרמל תפוחים מלמעלה. עוגה מרשימה, קלה להכנה וטעימה במיוחד.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
50 דקות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים

    לעוגה:
    • 170 גרם חמאה רכה
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 3 ביצים
    • 1/2 כוס (210 מ"ל) חלב
    • 1 כפית תמצית וניל
    • ½ 1 כוסות + 1 כף (220 גרם) קמח
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1 כפית קינמון
     
    לשכבת קרמל תפוחים:
    • 60 גרם חמאה מומסת
    • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
    • 2-3 תפוחים

הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים תבנית בקוטר 22-24 ס"מ ומניחים בצד.
 
2. מכינים את העוגה: בקערה גדולה מערבלים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם. מוסיפים חלב, תמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפיה, מלח, קינמון ומערבבים עד לאיחוד. מניחים בצד.
 
3. מכינים את הקרמל: בקערה קטנה מערבבים חמאה מומסת וסוכר. יוצקים את התערובת על גבי תחתית התבנית ומורחים בצורה אחידה. 
 
4. מקפלים את התפוחים ופורסים לפרוסות דקות. מסדרים את פרוסות התפוחים על גבי שכבת הקרמל. יוצקים את הבלילה על גבי שכבת התפוחים.
 
5. אופים במשך 25-30 דקות או עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
 
6. נותנים לעוגה להתקרר במשך 3-4 דקות, הופכים את התבנית על גבי צלחת העגה, דופקים מספר פעמים מלמעלה ומחלצים את העוגה בעדינות. נותנים להתקרר מעט לפני ההגשה.

תגובות (2)
  • ח
    חן
    28/1/2022

    מה אפשר לשים במקום חלב?

    הגב
  • The Cooking Foodie logo
    The Cooking Foodie Israel
    28/1/2022

    חלב צמחי

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות