סמוסה בצל | מתכון לסמוסה הודית

סמוסה בצל | מתכון לסמוסה הודית

9/1/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לסומה בצל בסגנון הודי אותנטי –סמוסות קריספיות מבחוץ, עם מילוי בצל חם, רך ומנפק במיוחד. אם טיילתם בהודו ונתקלתם באוכל רחוב הודי, המתכון הזה יקח אתכם בחזרה להודו.
רמת קושי
בינוני
מנות
20
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
1 שעה
מטבח
הודי
מצרכים

    לבצק:
    • 2/3 2 כוסות קמח (375 גרם)
    • 3 כפות שמן
    • 3/4 כוס מים, בערך (180 מ"ל)
    • 1/2 כפית מלח
     
    למילוי:
    • 3 בצלים, קצוצים
    • 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 1/4 כפית כורכום
    • 1 כפית גראם מסאלה
    • 1/4 כפית כמון 
    • 1 כפית פפריקה
    • 3 כפות כוסברה קצוצה
    • 2-3 כפות סולת
    • שמן לטיגון
     
    למשחה (דבק):
    • 3 כפות קמח
    • 3 כפות מלח

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: בקערה גדולה מניחים את תערובת הקמח והמלח. מוסיפים את השמן ומתחילים לערבב עם האצבעות, עד שהשמן נטמע היטב בקמח. 
 
2. מוסיפים בהדרגה את המים ומערבבים בין לבין עד להיווצרות בצק. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך 30 דקות.
 
3. הכנת המילוי: מערבבים בקערה את מצרכי המילוי. מניחים בצד.
 
4. מחלקים את הבצק ל6 חלקים. מרדדים כל חלק לעובי דק.
 
5. מחממים מחבת על אש בינונית. מבשלים כל עיגול במשך 10 שניות מכל צד.
 
6. חותכים כל עיגול למלבן, לאחר מכן חותכים לרצועות רחבות 6 על 18 ס"מ.
 
7. מקפלים כל רצועה לקונוס כמתואר בסרטון, ממלאים במילוי הבצל. מברישים את הקצוות בתערובת ה"דבק" ואוטמים את הסמוסה.
 
8. הכנת המשחה (הדבק): בקערה קטנה מערבבים קמח ומים עד להיווצרות משחה חלקה, במידת הצורך מוסיפים עוד קמח או מים.
 
9. מחממים שמן ל175 מעלות. מטגנים את הסמוסה בקבוצות קטנות, כ3-4 דקות עד השחמה זהובה.
 
10. מסננים ומניחים על גבי נייר סופג. מגישים לצד רוטב מועדף.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות