16/1/2022
2.5 כוכבים
(9 הצבעות)
...
מתכון לפולנטה קרמית קלה להכנה - הפולנטה הזאת קרמית, קלה להכנה, עשירה ומוגשת עם פטריות ובצל מטוגנים. המנה הזו מנחמת, קלה להכנה ולוקח להכינה 30 דקות בלבד. מושלמת לימי החורף הקרים, כארוחת ערב באמצע השבוע או לכל אירוע אחר.
מצרכים
לפולנטה:
- 1 כוס קמח פולנטה/קמח תירס צהוב (160 גרם)
- 1/2 4- 4 כוסות מים/ציר (1.1 ליטר)
- 3 כפות חמאה (45 גרם)
- 60 גרם פרמזן, מגורר טרי
- מלח לפי הטעם
- פלפל לפי הטעם
לפטריות הצלויות:
- 250 גרם פטריות
- 1 בצל, חתוך לרצועות
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף חמאה (15 גרם)
- 2 כפיות טימין
הוראות הכנה
1. הכנת הפולנטה: לסיר עם מים/ציר מוסיפים מלח ופלפל. מביאים לרתיחה. מוסיפים את קמח הפולנטה לסיר, מערבבים כל הזמן, עד לאיחוד ושאין גושים.
2. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 25-30 דקות, מערבבים כל 5 דקות. שימו לב שאתם מערבבים גם בצדדים ובתחתית. מכבים את האש ומערבבים פנימה חמאה וגבינה. מכסים ונותנים לנוח במשך 5 דקות.
3. בזמן שהפולנטה מתבשלת מכינים את הפטריות: במחבת על אש בינונית ממיסים חמאה עם שמן זית. מוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים במשך 5 דקות. מוסיפים את הפטריות החתוכות, מתבלים במלח ופלפל וטימין. מטגנים עד שהפטריות רכות ומבושלות, כ7-8 דקות.
4. הגשה: בעזרת כף מעבירים פולנטה לצלחת עמוקה, מלמעלה מפזרים את הפטריות והפרמזן המגורר.
האימייל שלך לא יוצג באתר