הוראות הכנה
1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מערבבים קמח ומלח. מוסיפים שמן, מערבבים עד לאיחוד ואז מערבבים עם הידיים עד לקבלת תערובת פירורית. בהדרגה מוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת בצק. אם יש צורך מוסיפים עוד מים. הבצק יוצא מעט נוקשה וכך זה צריך להיות.
2. מכסים את הבצק ונותנים לנוח במשך 30 דקות.
3. בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים את תפוחי האדמה המבושלים (או מועכים) ומניחים בצד.
4. מחממים 2 כפות שמן במחבת, מוספים את כל התבלינים ומבשלים במשך 30-60 שניות. מוסיפים צ'ילי קצוץ, שום כתוש, גי'נג'ר מגורד ומטגנים במשך דקה נוספות. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך 3-4 דקות. מוסיפים תפוחי אדמה, אפונה, מיץ לימון, מים ומלח. מבשלים במשך כ 5 דקות, מערבבים מדי פעם.
5. מכבים את האש, מוסיפים כוסברה קצוצה ואגוזי קשיו. מערבבים ומניחים בצד.
6. מכינים את הסמוסה: אחרי שהבצק נח, נותנים לו לישה קצרה. אחר כך מחלקים ל6-7 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור. מרדדים כל כדור לצורת אליפסה באורך כ15 ס"מ ורוחב כ10 ס"מ. בזמן שעובדים עם כדור אחד מכסים את השאר על מנת שלא יתייבשו. חותכים כל אליפסה לחצי (לרוחב).
7. מכל חצי יוצרים קונוס כפי שמתואר בסרטון, ממלאים את הקונוס בתערובת המילוי, מורחים את הקצוות במילוי, צובטים ומקפלים.
8. מחממים שמן בסיר עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות.
9. מטגנים 4-5 סמוסות בכל פעם, במשך כ4-5 דקות, עד להזהבה מלאה. מעבירים לנייר סופג.
10. מגישים עם הרוב האהוב עליכם.
הערות:
• ניתן להקפיא את הסמוסות אחרי ההכנהה ולפני הטיגון. כאשר רוצים לטגן, מוציאים מהמקפיא, מפשירים ומטגנים.
• ניתן לאפות את הסמוסה: מורחים כל סמוסה בשמן, אופים ב180 מעלות במשך כ40-50 דקות או עד להזבה מלאה.
• ניתן להוסיף ירקות נוספים למילוי.
מצוין, מתכון נהדר
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר