מתכון למוקפץ סינטה

מתכון למוקפץ סינטה

18/1/2022
4.5 כוכבים (7 הצבעות)
...
מתכון למוקפץ סינטה עם ברוקולי – מנה של סינטה מוקפצת עם ירקות בסגנון אסיאתי. מנה בריאה, קלה להכנה, מלאה בחלבון וירקות. מתאימה לארוחת צהריים או ערב.
רמת קושי
קל
מנות
5
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    למוקפץ בקר:
    • 700 גרם סינטה או נתח אחר, חותך לפרוסות דקות
    • 2 כפות רוטב סויה
    • פלפל שחור לפי הטעם
    • 2 גבעולי בצל ירוק קצוץ
    • 1 כפית קורנפלור
    • 1-2 כפות שמן
    • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
    • 1 בצל פרוס
    • 450 גרם ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
    • 3-4 שיני שום, כתושות
    • 1-2 כפות שומשום קלוי
    • 1 גזר חתוך לרצועות
    • 1 כף קורנפלור
    • 1/2 צ'ילי אדום פרוס (אופציונלי)
     
    לרוטב:
    • 1/4 כוס רוטב סויה, דל נתרן (60 מ"ל)
    • 1/2 כוס ציר בקר או מים (120 מ"ל)
    • 2 כפיות שמן שומשום
    • 1 כפית חומץ אורז

הוראות הכנה

 
1. בקערה מערבבים פרוסות בקר, רוטב סויה, פלפל שחור וקורנפלור. מניחים בצד.
 
2. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, עד לאיחוד.
 
3. בווק או במחבת מרתיחים מים. למים הרתוחים מוסיפים פרחי ברוקולי ורצועות גזר, חולטים במשך 2 דקות. מסננים ומניחים בצד.
 
4. מחממים 1-2 כפות שמן במחבת גדולה או בווק. מוסיפים את הבקר הפרוס וצורבים 4-5 דקות, או עד שהוא מבושל. מוציאים מהתבנית ומניחים בצד.
 
5. באותה מחבת מחממים 1-2 כפות שמן, מוסיפים בצל פרוס ומטגנים 2 דקות. מוסיפים ג'ינג'ר ושום מגוררים ומבשלים במשך דקה. מוסיפים את הבקר, הגזר הברוקולי והרוטב. מטגנים ומערבבים במשך 2 דקות. מוסיפים בצל ירוק, צ'ילי אדום ומבשלים עוד דקה.
 
6. מגישים ומקשטים בבצל ירוק ושומשום קלוי.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות