הוראות הכנה
1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח.
2. מוסיפים חלב/מים, שמן, ביצים, תמצית וניל ולשים במשך 8-10 דקות. מוסיפים את האלכוהול ולשים במשך 2 דקות נוספות. הבצק יוצא מעט דביק וזה בסדר גמור.
3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
4. מכינים את הסופגניות: מעבירים את הבצק למשטח סיליקון או למשטח עבודה מקומח קלות. מרדדים לעובי של כ2 ס"מ. בעזרת קורצן עגול מקומח, קורצים עיגולים בקוטר של כ6-7 ס"מ. לחילופין ניתן לחלק את הבצק לחתיכות של כ50-60 גרם וליצור מהם כדורים. מעבירים לריבועי נייר אפיה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה.
5. מחממים את השמן ל170 מעלות.
6. מעבירים את הסופגניות לשמן החם יחד עם נייר האפיה, 4-5 יחידות בכל פעם. מטגנים במשך 1-2 דקות, עד להזהבה, הופכים ומטגנים במשך 1-2 דקות נוספות. מוצאים ומעבירים לנייר סופג.
7. יוצרים חור במרכז כל סופגניה. מעבירים ריבה אל שק זילוף ומזלפים ככף ריבה אל תוך כל סופגניה.
8. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
הערות:
• האלכוהול עוזר לקבל סופגניות בעלות מרקם קריספי מבחוץ ורכות מבפנים. ניתן להשתמש בכל אלכוהול כמו וודקה/ערק/ברנדי/וויסקי וכו'. האלכוהול מתאדה בזמן הטיגון ולא תרגישו אותו בטעם בכלל. אם אתם מעדיפים גרסה ללא אלכוהול ניתן פשוט לוותר.
• חשוב לא לוותר על ריבועי נייר האפיה. כאשר אנחנו נוגעים או מעבירים את הסופגניות התפוחות עם הידיים, הן מאבדות מנפחן ומצורתן. לכן חשוב להתפיח על גבי ריבועי נייר אפיה ולטגן יחד עם נייר האפיה. כך אנחנו מוודאים שהסופגניות ישמרו על צורתן.
• כמו שראיתם בסרטון, ניתן לעצב את הסופגניות בשתי דרכים: לקרוץ עיגולים או לעצב כדורים. אני מעדיף את השיטה השניה, כך הסופגניות מתקבלות עגולות ותפוחות יותר.
הכנתי את הכל במיקסר וגם הבצק רך ודביק מאוד שלא ניתן ללוש ביד, בהחלט המתכון מוצלח מאוד מאלו שניתן למצוא ברשת הבצק רך רך רך לאחר הטיגון אישית חסר סוכר בטעם הבצק אז פעם הבאה אוסיף ועדין הייתי רוצה שהסופגניות יצאו עוד יותר פריכות ורכות ושוב אומר שהמתכון הזה רך וקליל מאוד אבל חסר משהו קטן לכמו של המאפיות :)
הגבשכחתי לציין שהכנתי את הבצק מחלב סויה וניל. ורידדתי בצק על נייר אפיה כאשר הבצק מצופה ברוב קמח
הגבמכינה את הסופגניות האלה כבר שנה שנייה ברציפות. ממש כמו במאפיות. תודה!
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר