הוראות הכנה
1. הכנת הבצק: שמים קמח, מלח ומרגרינה במעבד מזון, מעבדים לכדי פירורים. מוסיפים ביצה ו1/3 כוס מים קרים, מעבדים עד שנוצר כדור בצק. במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
2. מהבצק יוצרים צורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך שעה.
3. בינתיים מכינים את המילוי: מחממים שמן במחבת גדולה. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים על אש בינונית במשך כ5 דקות עד שהבצל שקוף. מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך 1-2 דקות. מוסיפים את הפלפל האדום והגזר ומבשלים כ4-5 דקות, עד לריכוך.
4. מוסיפים את הבשר הטחון ובשלים עד להשחמה של הבשר, בערך4-5 דקות. מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים תוך כדי הבישול במשך דקה. מוסיפים מים/ציר בקר, תבלינים ומערבבים היטב. מבשלים במשך 5 דקות. מכבים את האש, מוסיפים את הביצים קשות החתוכות, זיתים, בצל ירוק ופטרוזיליה קצוצה. מערבבים היטב ומניחים בצד לקירור.
5. מחממים את התנור ל190 מעלות.
6. עיצוב האמפנדס: מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בגודל 12.5 ס"מ. מאחדים את שאריות הבצק, מרדדים וקורצים עוד עיגולים. שמים במרכז העיגול כ2 כפות מהמילוי. מרטיבים את קצוות העיגול במים. מקפלים את הבצק מעל המילוי לצורת אמפנדס, אוטמים את הקצוות בעזרת האצבעות. מקפלים את הקצוות לאחור בעזרת צביטות קטנות כמו שרואים בסרטון או בעזרת מזלג.
7. מסדרים את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים בביצה טרופה.
8. אופים במשך 15-20 דקות או עד להשחמה.
9. מגישים חם.
האימייל שלך לא יוצג באתר