לחמניות בשר

לחמניות בשר

19/10/2021
3.5 כוכבים (10 הצבעות)
...
מתכון ללחמניות בשר טעימות, רכות ואווריריות. מתכון טעים במיוחד ללחמניות במילוי בשר שילדים ומבוגרים אוהבים כאחד. אפשר גם להוסיף רוטב עגבניות לתערובת הבשר ולהפוך את הלחמניות ליותר עסיסיות.
רמת קושי
בינוני
מנות
16
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לבצק:

    • 3.5 כוסות (490 גרם) קמח
    • 1 כף שמרים יבשים
    • 1 כף סוכר
    • 2 כפיות מלח
    • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
    • ¼1 כוסות (300 מ"ל) מים

    לתערובת הבשר:

    • 300 גרם בשר טחון
    • 1 בצל גדול
    • 3 שיני שום כתושות
    • 3 כפות שמן זית
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1 כפית טימין
    • 1/2 כפית כמון
    • 35 גרם צנוברים קלויים

    לציפוי:

    • 1 ביצה
    • 1 כף מים
    • שומשום
הוראות הכנה

1. מכינים את הבצק: בקערה גדולה מניחים קמח, שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיפים מלח, מים ושמן. לשים את הבצק 7-8 דקות.
2. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומתפיחים כשעה.
3. בינתיים מכינים את המלית: מטגנים בחום בינוני בצל קצוץ במשך 2-3 דקות, מוסיפים שום כתוש ומטגנים 1-2 דקות נוספות. מוסיפים בקר טחון, מלח, פלפל, טימין, כמון וצנוברים. מבשלים 3-5 דקות, תוך ערבוב מתמיד. מורידים מהאש ונותנים להתקרר.
4. מחלקים את הבצק ל-16-20 חתיכות שוות ומעצבים כל חתיכה לכדור. מגלגלים את הכדורים לעיגול בקוטר 7-9 ס"מ. מניחים 1 כף מהמלית במרכז, סוגרים היטב את הבצק ומעצבים כדור. מניחים את כל הכדורים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ונותנים לנוח 20 דקות .
מחממים תנור ל180 מעלות.
6. מברישים את הלחמניות ביצה טרופה עם מים, מפזרים שומשום. אופים 20-22 דקות.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות