מקלות פרמזן פריכים מבצק עלים

מקלות פרמזן פריכים מבצק עלים

23/12/2021
1 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון למקלות פרמזן פריכים שעשויים מבצק עלים. מתכון שמצריך מספר מצרכים בסיסיים וכמה דקות של עבודה. נשנוש מעולה למי שלא אוהב מתכונים מורכבים.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 1 חבילה בצק עלים, מופשר לילה במקרר
    • 50 גרם גבינת פרמזן
    • 1 כפית אורגנו
    • 3 כפות שמן זית או חמאה מומסת
    • 2-3 שיני שום כתוש
    • קמח לקימוח משטח העבודה
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל200 מעלות. משטים שתי תבניות אפיה בנייר אפיה ומניחים בצד.
 
2. בקערה קטנה מערבבים שמן זית, אורגנו ושום כתוש.
 
3. על גבי משטח עבודה מקומח פותחים את הבצק, מפזרים מעט קמח ומרדדים לעובי של כ1/4 ס"מ. 
 
4. מורחים חצי מהבצק בתערובת שמן הזית. מפזרים מעל השמן את גבינת הפרמזן ומקפלים את החצי השני מעל. לוחצים קלות ומרדדים לעובי של כ1/2 ס"מ.
 
5. בעזרת סכין או חותכן פיצה, חותכים את הבצק לחצי. חותכים כל חצי לרצועות ברוחב של כ2.5 ס"מ. בעדינות מסובבים כל רצועה לצורת ספירלה ומסדרים על גבי התבנית.
 
6. אופים במשך 15 דקות, או עד להזהבה. נותנים להתקרר לפני ההגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות