עוגת שמרים שוקולד | בבקה שוקולד

עוגת שמרים שוקולד | בבקה שוקולד

16/1/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לעוגת שמרים שוקולד רכה, עשירה ונימוחה. עוגת השמרים הזאת הידועה בשם "בבקה שוקולד" היא מרהיבה ביופייה, מושלמת לארוחת חג, לאירועים משפחתיים או כמתנה לאירוח. עוגת השמרים הזאת אולי נראית מסובכת להכנה אבל אם עוקבים אחרי המתכון, תקבלו עוגת שמרים ושוקולד מנצחת!
רמת קושי
בינוני
מנות
16
זמן הכנה
3 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
אירופאי
מצרכים

    לבצק:
    • 3/4 3  כוסות קמח (530 גרם)
    • 1/2 כוס סוכר (100 גרם) 
    • 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
    • 1/2 כפית מלח
    • 3 ביצים
    • 1/2 כוס חלב פושר (120 מ"ל)
    • 2/3 כוס חמאה, רכה (155 גרם)
    • שמן לשימון
     
    למילוי:
    • 130 גרם שוקולד מריר, מומס
    • 1/3 כוס אבקת קקאו (40 גרם)
    • 1/2 כוס אבקת סוכר (62 גרם)
    • 1/2 כוס חמאה מומסת (115 גרם)
     
    לסירופ:
    • 1/3 כוס מים (80 מ"ל) 
    • 1/3 כוס סוכר (67 גרם)

הוראות הכנה

1. הכינו את הבצק: בקערה גדולה או בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים קמח, סוכר ושמרים, מערבלים. מוסיפים חלב, ביצים, מלח ומערבלים במהירות נמוכה עד לאיחוד.
 
2. מוסיפים חמאה, קובייה אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב עד לאיחוד. לשים את הבצק כ -10 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.
 
3. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים ומניחים במקרר, למשך הלילה.
 
4. הכינו את המילוי: בקערה חסינת חום גדולה מניחים שוקולד קצוץ, חמאה, אבקת קקאו ואבקת סוכר. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי), ממיסים, תוך כדי ערבוב. מניחים להתקרר מעט.
 
5. משמנים בשמן שתי תבניות מלבניות בגודל 10*23 ס"מ. מרפדים את התחתית של כל תבנית בנייר אפייה. מחלקים את הבצק ל2 חלקים שווים, תוך כדי עבודה עם חלק אחד, שומרים את השני מכוסה במקרר.
 
6. מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות ומרדדים למלבן בגודל 25*38 ס"מ. מורחים מחצית מתערובת השוקולד מעל המלבן ומשאירים גבול של 1/2 ס"מ מסביב. מגלגלים בהידוק את אחד מהצדדים הארוכים יותר לצורת גליל. אם בשלב זה הבצק רך מדי, מכניסים למקרר ל -20 דקות.
 
7. בעזרת סכין משוננת חותכים את הבצק  לאורכו, כך שיהיו לכם שתי חתיכות ארוכות כשחלק הפנימי חשוף. הופכים כל פיסה כך שהמילוי פונה כלפי מעלה. מתחילים מקצה אחד, מרימים חתיכה אחת על פני השנייה, קולעים יחד, שומרים שהמילוי כלפי מעלה. כדי לעשות צמה אחת ארוכה, מושכים את קצוות הצמה. ואז מעבירים לתבנית אפייה.
 
8. מכסים את התבנית באופן רופף בניילון  נצמד או במגבת לחה ומשאירים להתפחה במקום חמים למשך שעה עד שעה וחצי. חוזרים על הפעולה עם חצי הבצק השני. מחממים תנור ל175 מעלות, אופים  במשך 25-30 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.
 
9. בזמן שהאפייה מכינים את הסירופ: במחבת קטנה מחממים סוכר ומים. מבשלים עד שהסוכר נמס.
 
10. מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים מיד בסירופ. מניחים להתקרר לפני ההגשה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות