עוגת קראמבל שזיפים

עוגת קראמבל שזיפים

20/10/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
עוגת קראמבל שזיפים זאת העוגה המושלמת לאירוח – היא קלה להכנה, מאוזנת בטעמים, לא מתוקה מדי, מכילה מספר טקסטורות והיא חשוב היא טעימה והולכת נפלא ליד כוס תה או קפה.
רמת קושי
בינוני
מנות
10
זמן הכנה
45 דקות
זמן עבודה
15 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    למילוי:

    • 500 גרם שזיפים
    • גרידת לימון
    • 3 כפות (37 גרם) סוכר חום/לבן
    • 4 כפות (30) גרם קורנפלור

    לקראמבל:

    • ¼1 כוסות (125 גרם) שיבולת שועל עבה
    • 1 כוס-2 כפות (125 גרם) קמח רגיל או קמח מלא
    • 115 גרם חמאה רכה
    • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום/לבן
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • קורט מלח
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים בנייר אפייה את התחתית והדפנות של תבנית עגולה בגודל 20 ס"מ.
  2. מכינים את המילוי: חוצים את השזיפים, מסירים את הגלעין ואז חותכים כל חצי ל-3-4 חתיכות. מעבירים את השזיפים לקערה גדולה ומוסיפים סוכר, גרידת לימון וקורנפלור. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  3. מכינים את הקראמבל: בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קמח, מלח, סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים חמאה רכה, מערבבים בעזרת הידיים בקצות עד שהתערובת מזכירה פירורים.
  4. מרכיבים את העוגה: מורחים מחצית מהקראמבל על תחתית התבנית. בעזרת כף או תחתית כוס, לוחצים על התערובת בצורה אחידה. מורחים את המילוי על גבי התחתית. ומפזרים מעל את חצי הקראמבל הנותר.
  5. אופים במשך 30-35 דקות.
  6. מקררים מעט, משחררים מהמחבת ומגישים עם גלידת וניל.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות