מתכון לקרפ צרפתי

מתכון לקרפ צרפתי

9/1/2022
4 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לקרפ צרפתי אמיתי – קרפים דקים, קלים וטעימים! אתם יכולים להגיש את המתכון הקליל הזה עם תוספות מתוקות או מלוחות. הקרפים מושלמים כקינוח, לארוחת בוקר, צהריים, ערב או כל שעה אחרת ביום.
רמת קושי
קל
מנות
10
זמן הכנה
25 דקות
זמן עבודה
25 דקות
מטבח
צרפתי
מצרכים

    לקרפים:
    • 3/4 כוס+2 כפות קמח (125 גרם)
    • 1/4 כפית מלח
    • 2 ביצים
    • 1 כף סוכר
    • 1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל)
    • 2 כפות חמאה מומסת (30 גרם)
    • 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
    • שמן/חמאה לטיגון
     
    להגשה (אופציונלי):
    • נוטלה
    • גבינת שמנת 
    • בננה
    • תותים

הוראות הכנה

1. בקערה גדולה מנפים קמח, מוסיפים מלח, סוכר ומערבבים.
2. בקערה נפרדת מערבבים עד לאיחוד ביצים, תמצית וניל וחלב.
3. מוסיפים את תערובת החלב בהדרגה לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מוסיפים חמאה מומסת, מערבבים עד לאיחוד. מכניסים למקרר למשך 15-30 דקות (או משאירים לעמוד בטמפרטורת החדר).
4. מחממים מחבת נון סטיק על אש בינונית. משמנים בחמאה או שמן.
5. יוצקים כ1/3 כוס מבלילת הקרפ למחבת, מטים את המחבת בתנועה סיבובית לפיזור אחיד ודק. מטגנים במשך 1-2 דקות, הופכים ומטגנים במשך 30 שניות. חוזרים על התהליך עד שנגמרת הבלילה. משמנים את המחבת בין כל קרפ.
6. הצעת הגשה: מורחים 1-2 כפות נוטלה, מפזרים מעל חתיכות בננה, מקפלים ומגישים.
7. הצעת הגשה 2: מורחים1-2 כפות  גבינת שמנת, מפזרים מעל תותים, מקפלים ומגישים.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות