הוראות הכנה
1. ליקר קפה: מערבבים אספרסו או קפה נמס עם ליקר/ברדני או יין מרסלה. מניחים להתקרר.
2. מכינים את המילוי: מניחים את החלמונים וסוכר בקערה חסינת חום. מניחים את הקערה מעל בן מארי
3. (סיר עם מים מבעבעים), מוודאים שהמים החמים לא נוגעים בתחתית הקערה. טורפים בעזרת מטרפה או מיקסר ידני במשך 6-7 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת בהירה ואוורירית. הטמפרטורה צריכה להגיע ל68-70 מעלות. מורידים מהאש ונותנים להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. מוסיפים לתערובת החלמונים את גבינת המסקרפונה ותמצית הוניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5. בקערה נפרדת מרציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מקלפים 1/3 מהקפצת, אחר כך מקפלים את השאר. מניחים את הקרם בצד.
6. מרכיבים את הטירמיסו: טובלים את הבישקוטים בתערובת הקפה למשך 1-2 שניות ומסדרים בתבנית בגודל 22X33 ס"מ. מעל שכבת הבישקוטים מורחים חצי מהקרם. מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים ולבסוף מורחים את הקרם שנותר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות ל6 שעות לפחות.
7. לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו.
הערות:
• השלב של הקצפת החלמונים על גבי בן מארי הוא אופציולי בלבד – שלב זה מפסטר את החלמונים. ניתן לוותר על זה אם אין לכם בעיה עם אכילת חלמונים "חיים". כך מקובל להכין את הטירמיסו הקלאסי.
• בחלק מהמתכונים האיטלקיים מכינים את הטירמיסו עם חלבונים במקום שמנת מתוקה, אם אתם מעדיפים את הגרסה הזאת, הקציפו 4 חלבונים עד לקבלת קצף קשה, לאחר מכן מקפלים בהדרגה (בדיוק כמו את הקצפת) אל תערובת המסקרפונה.
הי אפשר להכין בתבנית פיירקס מרובעת 27*27? תודה
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר