הוראות הכנה
טירמיסו קלאסי:
1. ליקר קפה: מערבבים אספרסו או קפה נמס עם ליקר/ברדני או יין מרסלה. מניחים להתקרר.
2. מכינים את המילוי: מניחים את החלמונים וסוכר בקערה חסינת חום. מניחים את הקערה מעל בן מארי
3. (סיר עם מים מבעבעים), מוודאים שהמים החמים לא נוגעים בתחתית הקערה. טורפים בעזרת מטרפה או מיקסר ידני במשך 6-7 דקות, עד שהסוכר נמס והתערובת בהירה ואוורירית. הטמפרטורה צריכה להגיע ל68-70 מעלות. מורידים מהאש ונותנים להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. מוסיפים לתערובת החלמונים את גבינת המסקרפונה ותמצית הוניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5. בקערה נפרדת מרציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מקלפים 1/3 מהקפצת, אחר כך מקפלים את השאר. מניחים את הקרם בצד.
6. מרכיבים את הטירמיסו: טובלים את הבישקוטים בתערובת הקפה למשך 1-2 שניות ומסדרים בתבנית בגודל 22X33 ס"מ. מעל שכבת הבישקוטים מורחים חצי מהקרם. מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים ולבסוף מורחים את הקרם שנותר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות ל6 שעות לפחות.
7. לפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו.
הערות:
• השלב של הקצפת החלמונים על גבי בן מארי הוא אופציולי בלבד – שלב זה מפסטר את החלמונים. ניתן לוותר על זה אם אין לכם בעיה עם אכילת חלמונים "חיים". כך מקובל להכין את הטירמיסו הקלאסי.
• בחלק מהמתכונים האיטלקיים מכינים את הטירמיסו עם חלבונים במקום שמנת מתוקה, אם אתם מעדיפים את הגרסה הזאת, הקציפו 4 חלבונים עד לקבלת קצף קשה, לאחר מכן מקפלים בהדרגה (בדיוק כמו את הקצפת) אל תערובת המסקרפונה.
טרפאלס טירמיסו:
1. מערבבים את הקפה עם המים הרותחים. מניחים בצד להתקרר.
2. מרסקים את עוגיות הבישקוטים.
3. בקערה גדולה מערבבים גבינת מסקרפונה עם אבקת סוכר עד שמקבלים תערובת חלקה. מוסיפים תמצית וניל וקפה קר, מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את העוגיות המרוסקות ומערבבים היטב. מקפיאים במשך חצי שעה.
4. לוקחים ככף מהתערובת ומגלגלים לכדי כדורים קטנים. אופציה שניה: לוקחים מנה קטנה מהתערובת, משטחים על גבי כף היד, מוסיפים מעט נוטלה, עוטפים ומגלגלים לכדי כדור. מגלגלים בקקאו עד לכיסוי מלא.
5. מצננים במקרר לפחות שעתיים לפני ההגשה.
עוגת גבינה טירמיסו ללא אפיה:
1. לקלתית: במעבד מזון מרסקים את הבישקוטים יחד עם אבקת קקאו וקפה נמס. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים עד לאיחוד. משטחים על גבי תחתית ל תבנית בקוטר 20 ס"מ. מעבירים למקרר בזמן שמכינים את המילוי.
2. למילוי: בקערה קטנה מערבבים ג'לטים עם מים קרים ונותנים לספוח במשך 10-15 דקות.
3. מוזגים קפה חם וטרי אל תבנית גדולה ועמוקה. מניחים בצד להתקרר.
4. בקערה גדולה מערבלים גבינת מסקרפונה, תמצית וניל וסוכר עש לקבלת תערובת חלקה. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה. מקפלים את הקצפת בהדרגה אל תערובת גבינת השמנת.
5. ממיסים את הג'לטין במיקרוגל במשך 15 שניות. מעבירים 1-2 כפות מתערובת המילוי אל הג'לטין המומס ומערבבים עד לאיחוד. יוצקים בחזרה אל תערובת המילוי ומערבבים עד לאיחוד.
6. מעבירים חצי מתערובת המילוי על אל התבנית ומורחים בצורה אחידה. טובלים את הבישקוטים בקפה למשך 1-2 שניות ומסדרים על גבי תערובת המילוי. יוצקים את יתרת תערובת המילוי על גבי שכבת הבישקוטים הטבולים ומורחים בצורה אחידה וחלקה.
7. מעבירים להתייצבות במקרר למשך לילה או ל6 שעות לפחות.
8. מחלצים מהתבנית ולפני ההגשה מפזרים אבקת קקאו.
עוגת גלידת טירמיסו:
1. בקערה גדולה מערבבים קפה, מים רותחים וליקר. מניחים בצד להתקרר.
2. ממלאים סיר 4-5 ס"מ מים. מניחים את הסיר על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומניחים את הלהבה. (בן מארי).
3. בקערת זכוכית חסינת חום מנחים את החלמונים והסוכר. מניחים את הקערה מעל הסיר עם המים החמים ומתחילים לטרוף ללא הפסקה. טורפים עד שהסוכר נמס והתערובת מסמיכה. חשוב לוודא שהמים לא נודעים בתחתית הקערה. טמפרטורת החלמונים צריכה להגיע לכ68-70 מעלות. מסירים מהאש ונותנים להתקרר.
4. בנתיים: בקערה גדולה שמים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, תמצית וניל וסוכר. מקציפים לכדי קצפת יציבה.
5. בהדרגה מקפלים את את הקרם אל תערובת החלמונים. מקלפים עד שמקבים תערובת חלקה.
6. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד. יוצקים 1/3 מהקרם על גבי תחתית התבנית. טובלים את עוגיות הבישקוטים בתערובת הקפה ומסדרים על גבי שכבת הקרם. יוצקים עוד 1/3 מהקרם על גבי שכבת העוגיות. טובלים את יתרת העוגיות ומסדרים על גבי הקרם. ולבסוף יוצקים את יתרת הקרם ומורחים בצורה שווה. עטפים בניילון ומעבירים להקפאה לפחות ל6 שעות.
7. לפי ההגשה הופכים את הגלידה, משחררים מהתבנית ומפזרים באפקת קקאו.
האימייל שלך לא יוצג באתר