27/12/2021
3.5 כוכבים
(3 הצבעות)
...
מתכון מיני פנקייק - המתכון הזה מאוד טרנדי בטיק טוק בחודשים האחרונים והחלטתי לנסות אותו. הכנתי את הפנקייקים עם המתכון שלי לפנקייק אוורירי, השאר בא מהשראה של טיקטוקים שראיתי ברשת. המתכון נקרא “pancake cereal” כי אפשר לאכול את זה כמו דגני בוקר רגילים.
מצרכים
- 1 כוס קמח (140 גרם)
- 1/4 כף אבקת אפייה
- 1/2 כף אבקת סודה לשתייה
- קורט מלח
- 2/3 כוס חלב (160 מ"ל)
- 1/2 כף חומץ
- 2 כפות סוכר (30 גרם)
- 1 ביצה
- 2 כפות חמאה מומסת (30 גרם)
אופציה להגשה:
הוראות הכנה
1. בקערה ערבבו חלב עם חומץ, תנו לו מנוחה למשך 5-10 דקות (במקום חלב עם חומץ אפשר להחליף בריוויון). לאחר מכן הוסיפו ביצה, חמאה מומסת וערבבו היטב עד לאיחוד.
2. בקערה נפרדת ערבבו קמח, סוכר, אבקת סודה לשתייה ואבקת אפייה.
3. מאחדים את תערובת החומרים הרטובים עם היבשים. מעבירים את הבלילה אל שק זילוף.
4. מחממים מחבת טפלון או כל מחבת על אש בינונית. ממיסים מעט חמאה או משתמשים בשמן, מזלפים חלק קטן מהבלילה למחבת.
5. מבשלים כדקה או עד להזהבה קלה. הופכים וממשיכים לבשל 30 שניות נוספות. לא לבשל יתר על המידה.
6. מניחים מיני פנקייק בקערה, מזלפים מעט סירופ מייפל וחלב אם רוצים.
יצא מעולה! תודה רבה!
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר