הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל200 מעלות. מורחים תבנית מרובעת (20X20 ס"מ) בחמאה ומניחים בצד.
2. בקערה גדולה, מערבבים קמח, קמח תירס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מניחים בצד.
3. בקערה נפרדת, מערבבים חמאה מומסת וסוכר. מוסיפים ביצים וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים ריוויון ומערבבים עד לאיחוד.
4. יוצקים את התערובת הרטובה אל תערובת הקמח ומערבבים עד לכדי איחוד, חשוב לא לערבב יתר על המידה.
5. יוצקים את הבלילה את התבנית. אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
6. נותנים להתקרר מעט לפני ההגשה.
הערות:
• ריוויון נותן לעוגה מרקם רך ונימוח במיוחד, לכן לא מומלץ לוותר עליו. ניתן להכין ריוויון ביתי ע" ערבוב כוס חלב ו1 כף חוץ או מיץ לימון. נותנים לעמוד כ10 דקות לפני השימוש.
• חשוב לא לערבב את הבלילה יתרעל המידה, אחרת הלחם יצא קשה.
• ניתן להגדיל את הכמויות ב1.25 ולהכין את העוגה תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
• קמח תירס ניתן למצוא בסופרמרקטים הגדולים או בחנויות אפיה.
האימייל שלך לא יוצג באתר