מתכון ללחם קישואים בריא

מתכון ללחם קישואים בריא

6/1/2022
5 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון ללחם קישואים – הלחם הזה בריא, קליל ומזין. המתכון הזה עשוי מקמח מלא, אך ניתן גם להשתמש בקמח כוסמין. המתכון ללא תוספת סוכר וניתן להוריד את החלב מהמתכון. עקבו אחרי המתכון הקל הזה כדי ללמוד להכין את לחם הקישואים הטוב ביותר.
מנות
8
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 2 קישואים בינוניים מגורדים (2 כוסות, 280 גרם)
    • 2 ביצים
    • 1/2 כוס חלב שקדים, או כל סוג חלב (120 מ"ל)
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/3 כוס שמן זית/שמן קוקוס (60 גרם)
    • 3 כפות דבש (80 מ"ל)
    • 2 כוסות קמח חיטה המלאה (250 גרם)
    • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כוס אגוזי מלח, קצוצים (60 גרם)
הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית אפייה מלבנית (23 על 12 ס"מ) בנייר אפייה.
 
2. מגרדים את הקישואים בפומפייה.
 
3. בקערה גדולה מוסיפים קמח, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט, מערבבים ומניחים בצד. 
 
4. בקערה נפרדת מערבים ביצים, שמן, חלב, תמצית וניל ודבש.
 
5. יוצקים את תערובת החומרים היבשים אל הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים אגוזי מלך קצוצים ואת הקישואים, מערבבים קלות.
 
6. יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים למשך 45 -50 דקות.  אחרי 30 דקות, אם הלחם משחים, מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות.
 
7. מניחים ללחם להתקרר בתוך התבנית במשך 10 דקות. אחרי שמוציאים מהתבנית מניחים ללחם להתקרר לחלוטין.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות