שטרודל תפוחים

שטרודל תפוחים

12/9/2022
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון לשטרודל תפוחים קלאסי – מי שטייל בגרמניה ואוסטריה יודע עד כמה הקינוח הזה מזוהה עם האיזורים הללו. תערובת תפוחים מתוקה ומתובלת בטוב טעם, מצופה בשכבות של בצק פילו. קינוח מושלם לכל עונה ולכל אירוע. ואם אתם ממש רוצים להפתפנק, תגישו את שטרוגל התפוחים הזה כשהוא חם ועל ידו תגישו גלידת וניל קרה.
רמת קושי
בינוני
מנות
8
זמן הכנה
שעה ורבע
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
גרמני
מצרכים
    • בצק פילו, 8 דפים
    • 3-4 כפות חמאה מומסת, להברשה

    למילוי:

    • 3 תפוחים, קלופים וחתוכים לקוביות
    • 1/3 כוס (50 גרם) צימוקים
    • 1/4 כוס (גרם) אגוזי מלך, קצוצים
    • 1/2 כוס פירורי לחם
    • 45 גרם חמאה
    • 1/2 כפית קינמון
    • 1/3 כוס (67 גרם) סוכר
    • 1/8 כפית מלח
    • 1 כפית גרידת לימון
    • 1 כף מיץ לימון
    • אבקת סוכר
הוראות הכנה
  1. מחממים תנור ל180 מעלות. משרים את הצימוקים במים חמים (או ברום) למשך 20 דקות.
  2. למילוי: במחבת בגודל בינוני ממיסים חמאה על אש נמוכה-בינונית. מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים 2-3 דקות. מוציאים ומניחים בצד.
  3. מערבבים בקערה גדולה קוביות תפוחים, מיץ לימון, גרידת לימון, סוכר, קינמון, מלח, צימוקים מסוננים, אגוזי מלך קצוצים.
  4. מניחים מגבת מטבח דקה על השיש. מניחים עלה אחד של בצק פילו על המגבת. מברישים את הפילו בחמאה מומסת, ולאחר מכן מסדרים 7 שכבות נוספות של עלי פילו, מברישים כל שכבה בחמאה מומסת.
  5. מברישים את השכבה האחרונה בחמאה מומסת ומפזרים את תערובת פירורי הלחם, מפזרים את התפוחים על פירורי הלחם בצד הארוך ומשאירים 5 ס"מ בקצוות.
  6. מקפלים את הקצוות הקצרים על המילוי ולאחר מכן מגלגלים את השטרודל. מעבירים בעדינות לתבנית אפייה. מברישים את החלק העליון של השטרודל בחמאה מומסת.
  7. אופים במשך 40-45 דקות או עד להזהבה.
  8. מניחים להתקרר מעט. מפזרים באבקת סוכר לפני ההגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות