20/10/2022
5 כוכבים
(1 הצבעות)
...
עוגת קראמבל שזיפים זאת העוגה המושלמת לאירוח – היא קלה להכנה, מאוזנת בטעמים, לא מתוקה מדי, מכילה מספר טקסטורות והיא חשוב היא טעימה והולכת נפלא ליד כוס תה או קפה.
מצרכים
למילוי:
- 500 גרם שזיפים
- גרידת לימון
- 3 כפות (37 גרם) סוכר חום/לבן
- 4 כפות (30) גרם קורנפלור
לקראמבל:
- ¼1 כוסות (125 גרם) שיבולת שועל עבה
- 1 כוס-2 כפות (125 גרם) קמח רגיל או קמח מלא
- 115 גרם חמאה רכה
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום/לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל180 מעלות. מרפדים בנייר אפייה את התחתית והדפנות של תבנית עגולה בגודל 20 ס"מ.
- מכינים את המילוי: חוצים את השזיפים, מסירים את הגלעין ואז חותכים כל חצי ל-3-4 חתיכות. מעבירים את השזיפים לקערה גדולה ומוסיפים סוכר, גרידת לימון וקורנפלור. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- מכינים את הקראמבל: בקערה גדולה מערבבים שיבולת שועל, קמח, מלח, סוכר ואבקת אפייה. מוסיפים חמאה רכה, מערבבים בעזרת הידיים בקצות עד שהתערובת מזכירה פירורים.
- מרכיבים את העוגה: מורחים מחצית מהקראמבל על תחתית התבנית. בעזרת כף או תחתית כוס, לוחצים על התערובת בצורה אחידה. מורחים את המילוי על גבי התחתית. ומפזרים מעל את חצי הקראמבל הנותר.
- אופים במשך 30-35 דקות.
- מקררים מעט, משחררים מהמחבת ומגישים עם גלידת וניל.
האימייל שלך לא יוצג באתר