16/1/2022
3.5 כוכבים
(45 הצבעות)
...
מתכון לעוגת ספוג וניל קלאסית (ג'נואז) – וגת ספוגה רכה, אוורירית ועשירה. העוגה הזאת היא עוגת בסיס לעוגות רבות ומגוונות. ניתן לפרוס את העוגה ל2-3 חלקים שווים ולמרוח קרם ביניהן, כך להכין עוגת שכבות יפה ומרהיבה. ניתן להגיש את העוגה גם סתם בתור עוגת ספוג יחד עם כוס קפה או תה.
מצרכים
- 5 ביצים, מופרדות
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- קורט מלח
- 1 כף תמצית וניל
- כוס קמח+1 כף קמח (150 גרם)
- 3 כפות חלב
- 3 כפות שמן
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל170 מעלות. משמנים תבנית עגולה (20 ס"מ) ומניחים בצד.
2. בקערה גדולה מקציפים חלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף לבן. לאחר מכן מוסיפים סוכר בהדרגה, מקציפים עד קבלת קצפת יציבה.
3. מוסיפים את החלמונים ומקציפים עד לאיחוד.
4. מנפים את הקמח ומקפלים עד לאיחוד.
5. בקערה קטנה מערבבים חלב, שמןותמצית וניל. מוסיפים 1-2 כפות מבלילת העוגה ומערבבים עד לאיחוד.
6. יוצקים את התערובת בחזרה אל בלילת העוגה, מכים את התבנית על גבי השולחן על מנת לשחרר בועות ואופים במשך 30-35 דקות.
7. נותנים להתקרר ולאחר מכן משחררים מהתבנית.
8. נותנים להתקרר לחלוטין.
היי, אני ממש אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בקמח תופח, אם לא אז איזה קמח צריך?
הגבהכוונה פה היא לקמח רגיל לא יודעת לצערי אם אפשר להשתמש בתופח במקום
הגבלא מתאים לקמח תופח. רק רגיל
הגבלא צריך להוסיף אבקת אפייה?
הגבחסר לי אפקת אפיה . שאלה לא צריך להוסיף ?
הגבאין צורך באבקת אפיה. התפיחה נוצרת מהקצפת הביצים
הגבאני רוצה שזה יהיה פרווה, האם אפשר לוותר על החלב או להחליף אותו במשהו אחר?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר