הוראות הכנה
1. מחממים מראש תנור ל175 מעלות. מרפדים בנייר אפייה תבנית אפייה עגולה (24 ס"מ) ומשמנים את התבנית והדפנות. מניחים בצד.
2. בקערה מערבבים קמח, מלח ואבקת אפייה.
3. בקערה נפרדת מערבבים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, בכל הוספה מערבבים עד לאיחוד. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים עד לאיחוד.
4. מוסיפים חצי מכמות תערובת הקמח, לאחר מכן מוסיפים חצי מכמות הריוויון. חוזרים על התהליך עם החצי שנשאר. מערבבים את התערובת בכל הוספה.
5. מחלקים את התערובת לשני חלקים. לחלק הראשון מוסיפים אבקת קקאו ומערבבים עד לאיחוד.
6. במרכז תבנית האפייה שמים כף גדושה של הבלילה בטעם וניל, ואז שמים מעל כף גדושה מבלילת הקקאו. חוזרים על התהליך עד שנגמרת הבלילה. בסוף מנערים קלות את התבנית.
7. אופים במשך 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
8. נותנים לעוגה להתקרר בתבנית במשך 10 דקות, משחררים את העוגה מהתבנית ונותנים לה להתקרר לחלוטין או שמגישים חם.
הערות:
למה משתמשים בריוויון?
שימוש של ריוויון בעוגות וקאפקייקס עוזר לעוגה לקבל מרקם לח ואוורירי, ברוב המתכונים שלי אני משתמש בריוויון וניתן לחוש בהבדל.
במה אנחנו יכולים להשתמש במקום ריוויון?
אם אינכם יכולים למצוא ריוויון, אתם יכולים להכין ריוויון ביתי: מערבבים ¾1 כוסות חלב (420 מ"ל) עם ¾1 כפות חומץ או מיץ לימון, נותנים לזה לעמוד כ 10 דקות לפני שמשתמשים. אפשר להשתמש בחלב במקום ריוויון.
כיצד מאחסנים את העוגה
העוגה יכולה להישמר מכוסה במקרר עד 5 ימים.
האימייל שלך לא יוצג באתר