הוראות הכנה
1. הכנת העוגה: מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים שתי תבניות עוגה עגולות (בגודל 20 ס"מ) בנייר אפייה ומשמנים את התחתית והדפנות.
2. מנפים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח. מערבבים ומניחים בצד.
3. בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה וסוכר. לאחר מכן מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד לאיחוד לאחר כל הוספה. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד.
4. מוסיפים 1/2 מתערובת הקמח ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים 1/2 מכמות הריוויון ומערבלים. חוזרים על התהליך. מערבלים עד לאיחוד אחרי כל הוספה.
5. מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות. אופים כ40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
6. מניחים לעוגות להתקרר 5-10 דקות בתבנית, ואז משחררים מהתבנית ומניחים להתקרר לחלוטין על גבי רשת.
7. הכנת הקרם: בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת וחמאה לתערובת חלקה. מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל. מקציפים עד לקבלת קרם חלק. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים לתוך תערובת גבינת השמנת.
8. הרכבת העוגה: מניחים שכבת עוגה אחת עם הצד השטוח כלפי מטה. מורחים שכבת קרם, מניחים את שכבת העוגה השנייה על גבי הקרם, עם הצד השטוח כלפי מעלה. מכסים את העוגה בקרם באופן שווה. מקשטים את שולי העוגה בסוכריות.
9. מכניסים למקרר למשך 2 שעות לפחות לפני ההגשה.
הי איזה סוג גבינת שמנת מתאים?
הגבגבינת שמנת טבעית 16% ומעלה
הגבהאם אפשר לשים קצפת בין השכבות וכתיפוי או שזה לא משתלב?
הגבלא הייתי משתמש בקצפת, מכיוון שקצפת לא מספיק יציבה בשביל להחזיק את שכבות העוגה.
הגבאפשר להחליף את הרוויון במשהו אחר?
הגבהאם אפשר לעשות את העוגה ללא 2 שכבות כטורט?! אם כן, האם זו אותה כמות חומרים? בנוסף, למה צריך כל כך הרבה אבקת סוכר.
הגבהעוגה הכי טעימה שהכנתי בחיים שלי! הוספתי למחברת המתכונים שלי. המון תודה
הגבעוגה נהדרת, תודה רבה!
הגבאם אכין את הקרם יום לפני וארכיב רק למחרת, הוא יתקשה במקרר?
הגבאם רוצים להכין העוגה כמו טארט שכבה אחת - מה הכמויות. ?
הגבהיי, העוגה נראית נהדר אם אני רוצה להכין עוגה יותר גדולה? מה לשים מבחינת כמויות?
הגבהיי, הכנתי את העוגה היא מצוינת תודה! הייתי רוצה להכין בדיוק את אותו הדבר רק עם שוקולד, איך מוסיפים קקאו לעוגה ולקרם? מה היחסים?
הגבהיי אני יכולה להכין בתבנית בקוטר 24׳?
הגבהכנתי ליומולדת של בתי שאינה מחובבי השוקולד. עוגה אוורירית, טעימה, הקרם מוסיף מאוד. מאמצת את המתכון לעוגות עתידיות 😀 תודה רבה
הגבעוגה מעולה, תודה רבה!
הגבהיי, אני רוצה להכין את העוגה ליומולדת של בתי, האם ניתן לזלף על העוגה את הקרם או שהוא לא מתאים לזילוף?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר