הוראות הכנה
עוגת יום הולדת וניל
1. הכנת העוגה: מחממים תנור ל175 מעלות. מרפדים שתי תבניות עוגה עגולות (בגודל 20 ס"מ) בנייר אפייה ומשמנים את התחתית והדפנות.
2. מנפים בקערה קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח. מערבבים ומניחים בצד.
3. בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה וסוכר. לאחר מכן מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד לאיחוד לאחר כל הוספה. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומערבלים עד לאיחוד.
4. מוסיפים 1/2 מתערובת הקמח ומערבלים עד לאיחוד. מוסיפים 1/2 מכמות הריוויון ומערבלים. חוזרים על התהליך. מערבלים עד לאיחוד אחרי כל הוספה.
5. מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות. אופים כ40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
6. מניחים לעוגות להתקרר 5-10 דקות בתבנית, ואז משחררים מהתבנית ומניחים להתקרר לחלוטין על גבי רשת.
7. הכנת הקרם: בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת וחמאה לתערובת חלקה. מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל. מקציפים עד לקבלת קרם חלק. בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים לתוך תערובת גבינת השמנת.
8. הרכבת העוגה: מניחים שכבת עוגה אחת עם הצד השטוח כלפי מטה. מורחים שכבת קרם, מניחים את שכבת העוגה השנייה על גבי הקרם, עם הצד השטוח כלפי מעלה. מכסים את העוגה בקרם באופן שווה. מקשטים את שולי העוגה בסוכריות.
9. מכניסים למקרר למשך 2 שעות לפחות לפני ההגשה.
עוגת יום הולדת שוקולד
1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל180 מעלות. משמנים 2 תבניות בקוטר 20 ס"מ, מרפדים בנייר איה, משמנים גם את נייר האפייה. מפזרים מעט אבקת קקאו ומכסים את כל התבנית, הופכים את התבנית, נותנים כמה מכות קלות מאחור על מנת להיפטר מעודף קקאו. מניחים בצד.
2. בקערה אחת מערבבים היטב קמח, קקאו, סודה לשתיה, אבקת אפיה, סוכר ומלח. מניחים בצד.
3. בקערה נפרדת מערבבים היטב ביצים, ריוויון, שמן, תמצית וניל וקפה.
4. שופכים את החומרים הרטובים אל החומרים היבשים ומערבבים עד לאיחוד מלא. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות.
5. אופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש. נותנים לעוגות להתקרר כ10 דקות, מחלצים מהתבנית ונותנים להתקרר באופן מלא לפני צפוי העוגה.
6. בנתיים מכינים את הקרם: בקערה גדולה מערבלים את החמאה הרכה עד שמתקבלת חמאה אוורירית. מוסיפים גבינת שמנת ומערבלים עד לאיחוד מלא. מוסיפים אבקת קקאו, תמצית וניל ואבקת סוכר (מוסיפים בהדרגה). מערבלים על מהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. מעבירים לשק זילוף (אופציונלי).
7. חותכים א החלק העליון של העוגות שהתקררו על מנת לקבל עוגות שטוחות וישרות.
8. מניחים עוגה אחת, עם החלק השטוח כלפי מטה על גבי צלחת הגשה או מעמד לעוגה. מורחים או מזלפים שכבת קרם נדיבה. מניחים את העוגה השניה מעל הקרם, כאשר החלק הישר כלפי מעלה. מורחים את החלק העליון של העוגה והצדדים בקרם. מעצבים בצורה הרצויה.
9. מעבירים להתייצבות במקרר לשעתיים לפחות.
הערות וטיפים להכנת עוגת יום הולדת מושלמת:
• אם התנור שלכם מספיק גדול ניתן לאפות את שתי שכבות העוגה במקביל.
• רצוי להשתמש באבקת קקאו איכותית כגון אבקת קקאו הולנדית.
• ריוויון נותן לעוגה מרקם נימוח ורך. לא ממליץ לוותר על הריוויון. אם אין לכם ריוויון ניתן להכין ריוויון ביתי: מערבבים 1 כוס חלב עם כף חומץ ונותנים לעמוד במשך 5 דקות לפחות לפני השימוש.
זה נראה טוב!!👌🔥 אבל לא הצלחתי לפתוח את הסרטון😭
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר