מתכון ללחם תירס

מתכון ללחם תירס

23/12/2021
5 כוכבים (1 הצבעות)
...
מתכון ללחם תירס בסגנון אמריקאי דרומי. לחם תירס הוא בעצם סוג של עוגה תירס שעשויה מקמח רגיל ומקמח תירס. המתכון הוא מאוד פשוט להכנה, והתוצאה היא עוגה בעלת מרקם מיוחד וטעם מפנק במיוחד.
רמת קושי
קל
מנות
16
זמן הכנה
35 דקות
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים
    • 1 כוס פחות 2 כפות (125 גרם) קמח
    • 1 כוס (120 כרם) קמח תירס
    • 1 כפית אבקת אפיה
    • 1/2 כפית סודה לשתיה
    • 1/2 כפית מלח
    • 115 גרם חמאה, מומסת
    • 1/3 כוס (67 גרם) סוכר לבן או חום
    • 2 ביצים
    • 1 כוס (240 מ"ל) ריוויון
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל200 מעלות. מורחים תבנית מרובעת (20X20 ס"מ) בחמאה ומניחים בצד.
 
2. בקערה גדולה, מערבבים קמח, קמח תירס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח. מניחים בצד.
 
3. בקערה נפרדת, מערבבים חמאה מומסת וסוכר. מוסיפים ביצים וטורפים עד לאיחוד. מוסיפים ריוויון ומערבבים עד לאיחוד.
 
4. יוצקים את התערובת הרטובה אל תערובת הקמח ומערבבים עד לכדי איחוד, חשוב לא לערבב יתר על המידה.
 
5. יוצקים את הבלילה את התבנית. אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שנכנס למרכז העוגה יוצא יבש.
 
6. נותנים להתקרר מעט לפני ההגשה.
 
 
הערות:
• ריוויון נותן לעוגה מרקם רך ונימוח במיוחד, לכן לא מומלץ לוותר עליו. ניתן להכין ריוויון ביתי ע" ערבוב כוס חלב ו1 כף חוץ או מיץ לימון. נותנים לעמוד כ10 דקות לפני השימוש.
• חשוב לא לערבב את הבלילה יתרעל המידה, אחרת הלחם יצא קשה.
• ניתן להגדיל את הכמויות ב1.25 ולהכין את העוגה תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
• קמח תירס ניתן למצוא בסופרמרקטים הגדולים או בחנויות אפיה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות