מתכון ללחם כוסמין מלא

מתכון ללחם כוסמין מלא

18/1/2022
2 כוכבים (5 הצבעות)
...
מתכון ללחם כוסמין מלא – אחרי שתכינו את הלחם הזה לא תרצו להכין שום לחם אחר. הלחם הזה הוא בריא, מלא בערכים תזונתיים טובים והוא גם קל להכנה. אחרי שתעקבו אחרי המתכון הזה תלמוד איך להכין לחם מקמח כוסמין מלא הכי טעים בעולם.
רמת קושי
בינוני
מנות
1
זמן הכנה
20 דקות
זמן עבודה
½2 שעות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 500 גרם קמח כוסמין מלא
    • 1/4 2 כפיות שמרים יבשים
    • 1 כפית מלח
    • 1 כף דבש
    • ½1 כוסות מים חמים (360 מ"ל)
    • 2 כפות שמן
    • 2 כפות גרעיני חמניות
    • 2 כפות זרעי פשתן

הוראות הכנה

1. בקערה גדולה או בקערת מיקסר מניחים קמח כוסמין, שמרים, מלח, גרעיני חמניות וזרעי פשתן. מערבבים ומניחים בצד.
 
2. בקערה נפרדת מערבבים מים דבש ושמן.
 
3. מוסיפים  את התערובת היבשה בהדרגה לתערובת הרטובה ומערבבים עד להיווצרות בצק. מעבירים למשטח עבודה נקי ומקומח, לשים במשך 7-8 דקות, עד להיווצרות בצק חלק.
 
4. מניחים את הבצק בקערה משומנת גדולה ומכסים במגבת או בניילון נצמד. מניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה.
 
5. כשהבצק תפח, בעדינות נותנים אגרוף לבצק, לשים במשך 1-2 דקות ומעצבים לצורת גליל.
 
6. מניחים את הבצק בתבנית לחם (12 על 22 ס"מ) משומנת קלות. מכסים את התבנית, מניחים להתפחה כשעה או עד שהוא עובר כסנטימטר מעל שולי התבנית.
 
7. מחממים תנור ל 220 מעלות.
 
8. מברישים את חלקו העליון של הלחם במים ומפזרים מעט זרעים. אופים בטמפרטורה של 220 מעלות במשך 10 דקות ואז מורידים את החום ל 190 מעלות ואופים במשך 30-35 דקות.
 
9. מחלצים את הלחם מהתבנית, מקישים על הבסיס ואם הוא נשמע חלול הלחם אפוי.
 
10. מניחים להתקרר לחלוטין לפני ההגשה. מגישים עם גבינת קוטג', חמאת אגוזים, ריבה או כל דבר שאוהבים.

תגובות (2)
  • ח
    חנה אדלר
    29/6/2022

    שלום, אבקש לקבל מתכונים תודה

    הגב
  • ח
    חנה
    12/1/2024

    ניסיתי את המכתכון. מה שלא מצא חן בעיניי וזה היה גם במתכונים אחרים שכמות המיים הנדרשת במתכון היא גדולה מדיי עבור כמות הקמח של רק 2.5 כוסות קמח ושהופכת לעיסה מאוד דלילה כמו הרכב של עוגה כאשר משתמשים בכל הכמות של המיים שזה 350 גרם ולכן הייתי צריכה לשים כמעט 3.5 כוסות קמח כדי ליצור בצק שאפשר ללוש. בבקשה לשנות את כמות המיים ללא יותר מכוס אחת, כדי שאפשר יהיה ללוש עם הכמות המומלצת של הקמח. אחרת מתקבלת בלילה רכה מאוד שמתאימה יותר לעוגה מאשר לעיסת בצק של לחם.

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות