מתכון לעוגת קינדר | עוגת קינדר דליס ענקית

מתכון לעוגת קינדר | עוגת קינדר דליס ענקית

3/11/2022
3.5 כוכבים (6 הצבעות)
...
מי לא אוהב את החטיף המפורסם קינדר דליס? ממתק שכולם אוהבים אותו, ילדים ומבוגרים כאחד. מכיוון שכולם כל כך אוהבים את הקינוח הזה, החלטתי להפוך אותו לעוגה גדולה ואמיתית. שתי שכבות של עוגת שוקולד רכה ונימוחה, ביניהן קרם עשיר וכל זה מכוסה בגנאש שוקולד. אם אתם מחפשים מתכון לעוגת יום הולדת מקורית ויפה, זה בדיוק המתכון בשבילכם. מתכון לעוגת קינדר ענקית שכולם אוהבים.
רמת קושי
בינוני
מנות
16
זמן הכנה
½1 שעות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לעוגה:

    • 1/2 1 כוסות +1 כף (220 גרם) קמח
    • 3/4 כוס (75 גרם) אבקת קקאו
    • ½1 כפיות סודה לשתייה
    • 1 כפית אבקת אפייה
    • ½1 כוסות + 2 כפות (325 גרם) סוכר
    • 1/4 כפית מלח
    • 2 ביצים
    • 1 כוס (240 מ"ל) ריוויון
    • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
    • 1 כוס (240 מ"ל) קפה או מים
    • 1 כפית תמצית וניל

    להכנת הקרם:

    • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה, קר
    • 225 גרם מסקרפונה/גבינת שמנת
    • 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
    • 1 כפית תמצית וניל

    לציפוי:

    • 150 גרם שוקולד מריר/חלב
    • 180 מ"ל שמנת מתוקה
הוראות הכנה
  1. מכינים את העוגה: מחממים את התנור ל180 מעלות. משמנים בחמאה תבנית בגודל 22*32 ס"מ ומרפדים את התחתיות בנייר אפייה, משמנים את התחתית בחמאה, מפזרים 1-2 כפות אבקת קקאו ומנערים על מנת לקבל ציפוי אחיד ולהיפטר מעודפי מהקקאו. מניחים בצד.
  2. לקערה גדולה מוסיפים קמח, אבקת קקאו, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מערבבים היטב ומניחים בצד.
  3. בקערה נפרדת מערבבים ריוויון, קפה (או מים), ביצים, שמן ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את התערובת הרטובה ליבשה, ומערבבים עד להטמעה.
  5. 5. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  6. אופים במשך 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מניחים להתקרר לחלוטין.
  7. חותכים את החלק העליון של העוגה על מנת לתת לעוגה מראה אסתטי. לאחר מכן פורסים את העוגה לשתי שכבות כפי שניתן לראות בסרטון.
  8. מכינים את הקרם: בקערה גדולה מקציפים גבינת שמנת עם אבקת סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם חלק. כשהמרקם חלק יוצקים פנימה שמנת מתוקה ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
  9. מורחים את הקרם על שכבת העוגה הראשונה, ומעליה מניחים את העוגה השנייה. מעבירים לצינון במקרר למשך 3 שעות לפחות.
  10. מכינים את ציפוי הגנאש: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה. יוצקים שמנת חמה על השוקולד, מניחים לעמוד במשך 2 דקות, ואז מערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק. שומרים 2 כפות מהגנאש לשימוש מאוחר יותר.
  11. יוצקים גנאש שוקולד על העוגה ומכסים מכל הצדדים, מניחים להתייצבות. מקשטים את העוגה בגנאש שוקולד ששמרנו בצד כפי שמתואר בסרטון.
  12. מניחים לעוגה להתייצב במקרר 30 דקות לפחות לפני ההגשה.
תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות