מתכון ללחם בננה בריא

מתכון ללחם בננה בריא

6/1/2022
2.5 כוכבים (10 הצבעות)
...
לחם בננה בריא - מתכון לעוגת בננות (בננה ברד) בריאה וקלה להכנה. אם אתם אוהבים את הגרסה האמריקאית לעוגת בננות (banana bread) אבל מעדיפים לאכול בריא, כדאי שתנסו את הגרסה הזאת. עוגת בננות נימוחה וטעימה שכל אחד יכול להבין.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
1 שעה
זמן עבודה
10 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים
    • 3 בננות גדולות ובשלות
    • 2 ביצים, גודל לארג'
    • 1/4 כוס חלב, כל סוג (60 מ"ל)
    • 1 כפית תמצית וניל
    • 1/3 כוס שמן זית/שמן קוקוס (80 מ"ל)
    • 1/3 כוס דבש/ מייפל (80 מ"ל)
    • 1/2 1 כוסות קמח חיטה המלאה (190 גרם)
    • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/2 כוס אגוזי מלח, קצוצים (50 גרם)
    • 1/2 כפית קינמון
הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה מלבנית (23 על 12 ס"מ) בנייר אפייה.
 
2. בקערה גדולה, מועכים את הבננות, מוסיפים ביצים ומערבבים עד לאיחוד. מוסיפים דבש ומערבבים. מוסיפים חלב, שמן, תמצית וניל, מערבבים עד לאיחוד.
 
3. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת סודה לשתייה, קינמון ומלח.
 
4. שופכים את תערובת החומרים היבשים אל הרטובים ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים אגוזי מלך קצוצים ומערבבים קלות.
 
5. יוצקים את הבלילה אל התבנית ואופים למשך 50 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. אחרי 30 דקות, אם הלחם משחים, מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות.
 
6. מניחים ללחם להתקרר בתוך התבנית במשך 10 דקות. אחרי שמוציאים מהתבנית מניחים ללחם להתקרר לחלוטין.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות