בנופי פאי - פאי בננות וטופי קל להכנה
6/12/2021
5 כוכבים
(2 הצבעות)
...
מתכון לבנופי פאי. פאי בננות וטופי ללא אפייה קלה להכנה. קלתית עשויה מביסקוויטים מרוסקים, שכבת טופי קרמל, שכבת בננות, מעל קצפת מתקתקה ושבבי שוקולד לקישוט. קינוח שכל אחד יכול להכין וכולם אוהבים.
מצרכים
לקלתית:
- 200 גרם עוגיות פתי בר
- 100 גרם חמאה מומסת
למילוי:
- 3 בננות בשלות, חתוכות לפרוסות
- 400 גרם ריבת חלב
לציפוי:
- ½1 כוסות (360 מ"ל) שמנת מתוקה, קרה
- 3 כפות אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- שבבי שוקולד/תלתתלי שוקולד לקישוט
הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל180 מעלות.
2. במעבד מזון מרסקים את הביסקוויטים לכדי פירורים. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד לאיחוד. משטחים את התערובת על גבי תחתית של תבנית פאי/טארט בקוטר 24 ס"מ. אופים במשך 5-6 דקות. נותנים להתקרר.
3. מורחים את ריבת החלב על גבי הקלתית. מסדרים את הבננות הפרוסות על גבי ריבת החלב ומניחים בצד.
4. בקערה גדולה שמים שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים את הקצפת על גבי שכבת הבננות. מעבירים לצינון במקרר לכשעתיים.
5. לפני ההגשה מפזרים שבבי שוקולד.
האימייל שלך לא יוצג באתר