פאווה – עוגת ביסקוויטים ברזילאית
17/5/2023
4.5 כוכבים
(4 הצבעות)
...
פאווה – מתכון לעוגת ביסקוויטים ברזילאית קלה להכנה שמורכבת משכבות של בישקוטים, חלב מרוכז, שוקולד ועוד. קינוח ברזילאי קל להכנה וטעים במיוחד.
מצרכים
לקרם:
- 2 חלמונים
- 1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
- 3 כפות קורנפלור
- 1 כפית תמצית וניל
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
להרכבה:
- בישקוטים
- 1 כוס (240 מ"ל) חלב
גנאש שוקולד:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
לקישוט:
הוראות הכנה
- הכנת הקרם: בסיר מערבבים קורנפלור, חלב מרוכז ממותק וחלמונים. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים חלב ותמצית וניל ומערבבים עד לאיחוד.
- מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד שמסמיך.
- מכבים את האש, מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים עד לאיחוד. מניחים להתקרר.
- הרכבה: טובלים את הבישקוטים בחלב ומסדרים אותם בתחתית כלי בגודל קטן בינוני. מורחים 1/2 מכמות הקרם. חוזרים על הפעולה פעם נוספת. מקררים לפחות 4 שעות.
- מכינים את הגנאש: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. בסיר קטן מחממים את השמנת, כאשר מגיע לסף רתיחה מסירים מהאש ויוצקים על השוקולד. מניחים לעמוד במשך 1-2 דקות ומערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק.
- יוצקים את הגנאש על העוגה ומכניסים למקרר למשך-30 דקות לפחות לפני ההגשה.
- לפני ההגשה מפזרים שבבי שוקולד מריר מעל.
שמתי 250 מ״ל שמנת מתוקה במקום 200… צריך לתקן? יש דרך?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר