עוגת שוקולד ביסקוויטים ללא אפייה

עוגת שוקולד ביסקוויטים ללא אפייה

24/4/2022
3 כוכבים (34 הצבעות)
...
עוגת שוקולד ביסקוויטים ללא אפיה – מתכון לעוגת שוקולד קלאסית שכולנו אוהבים. עוגה שלא מצריכה אפיה, ללא טכניקות בישול מיוחדות וקלה להכנה.
רמת קושי
קל
מנות
12
זמן הכנה
30 דקות
זמן עבודה
30 דקות
מטבח
עולמי
מצרכים

    לעוגה:

    • 500 גרם ביסקוויטים/פתי בר
    • 150 גרם אגוזי מלך/אגוזי לוז/שקדים, קלויים (אופציונלי)
    • 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
    • 150 גרם חמאה
    • 1/2 כוס אבקת קקאו (50 גרם)
    • 1 כוס (240 מ"ל) קפה/מים

    לגנאש:

    • 120 גרם שוקולד מריר
    • 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
הוראות הכנה

  1. מרסקים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות. מניחים בקערה גדולה. אם אתם משתמשים באגוזים, קוצצים אותם ומוסיפים לקערה. מניחים בצד.
  2. בסיר מניחים סוכר, חמאה, אבקת קקאו ומים/קפה. מחממים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 5-6 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
  3. יוצקים את הסירופ שוקולד על הביסקוויטים ומערבבים עד שהכל מצופה.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית 24 ס"מ. מהדקים בחוזקה כדי לשטח את העוגה. מכניסים למקרר בזמן הכנת הגנאש.
  5. הכנת גנאש השוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. בסיר קטן מחממים את השמנת, כאשר מתחיל לרתוח מורידים מהאש ויוצקים על השוקולד. נותנים לעמוד במשך 1-2 דקות ומערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק.
  6. יוצקים את הגנאש על העוגה ומעבירים למקרר למשך 2-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
תגובות (4)
  • ח
    חובב עוגות
    31/10/2023

    ממממ טעים... ללקק את האצבעות!

    הגב
  • מ
    מיטל
    8/3/2024

    מה קוטר התבנית למתכון?

    הגב
  • א
    אסתי
    22/8/2024

    האם אפשר להמיר את החמאה בשמן או בשמן קוקוס?

    הגב
  • מ
    משה
    23/8/2024

    האם אפשר במקום מים /קפה להשתמש בחלב , או קקאו להעשיר את העוגה ?

    הגב
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות