עוגת שוקולד ביסקוויטים ללא אפייה
24/4/2022
3 כוכבים
(34 הצבעות)
...
עוגת שוקולד ביסקוויטים ללא אפיה – מתכון לעוגת שוקולד קלאסית שכולנו אוהבים. עוגה שלא מצריכה אפיה, ללא טכניקות בישול מיוחדות וקלה להכנה.
מצרכים
לעוגה:
- 500 גרם ביסקוויטים/פתי בר
- 150 גרם אגוזי מלך/אגוזי לוז/שקדים, קלויים (אופציונלי)
- 3/4 כוס סוכר (150 גרם)
- 150 גרם חמאה
- 1/2 כוס אבקת קקאו (50 גרם)
- 1 כוס (240 מ"ל) קפה/מים
לגנאש:
- 120 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
הוראות הכנה
- מרסקים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות. מניחים בקערה גדולה. אם אתם משתמשים באגוזים, קוצצים אותם ומוסיפים לקערה. מניחים בצד.
- בסיר מניחים סוכר, חמאה, אבקת קקאו ומים/קפה. מחממים על אש בינונית ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 5-6 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.
- יוצקים את הסירופ שוקולד על הביסקוויטים ומערבבים עד שהכל מצופה.
- מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית 24 ס"מ. מהדקים בחוזקה כדי לשטח את העוגה. מכניסים למקרר בזמן הכנת הגנאש.
- הכנת גנאש השוקולד: קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה חסינת חום. בסיר קטן מחממים את השמנת, כאשר מתחיל לרתוח מורידים מהאש ויוצקים על השוקולד. נותנים לעמוד במשך 1-2 דקות ומערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק.
- יוצקים את הגנאש על העוגה ומעבירים למקרר למשך 2-3 שעות לפחות לפני ההגשה.
ממממ טעים... ללקק את האצבעות!
הגבמה קוטר התבנית למתכון?
הגבהאם אפשר להמיר את החמאה בשמן או בשמן קוקוס?
הגבהאם אפשר במקום מים /קפה להשתמש בחלב , או קקאו להעשיר את העוגה ?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר