הוראות הכנה
1. הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומלח. לאחר מכן מוסיפים חלב, חמאה מומסת, ביצים, תמצית וניל. לשים במשך 7-8 דקות עד לקבלת בצק רך, חלק ואלסטי. מוסיפים עוד קמח במידת הצורך.
2. מניחים את הבצק בעקרה משומנת. מכסים ומתפיחים עד הכפלת הנפח, במשך כשעה.
3. במקביל מכינים את המילוי: שמים בקערה חמאה, סוכר חום וקינמון. מערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מניחים בצד.
4. מרדדים את הבצק לצורת למלבן גדול בעזרת מערוך, עובי של כ1.5 ס"מ. מורחים מעל הבצק את תערובת הקינמון באופן שווה על כולו.
5. בעזרת סכין או גלגלת פיצה, מחלקים את הבצק ל4 רצועות שוות. את הרצועה הראשונה מגלגלים מימין לשמאל. לוקחים את הרול הראשון שגלגלנו ושמים אותו בצד ימין מעל הרצועה הבאה. מגלגלים שוב מימן לשמאל. ממשיכים לגלגל עם הרצועות הנותרות עד שמסיימים לבנות את הרול מכל הרצועות. ראו את הדוגמא לגלול בסרטון למעלה.
6. מעבירים את הרול לתבנית עגולה משומנת (קוטר 24 ס"מ). מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים עד הכפלת הנפח, בערך 1-2 שעות.
7. מחממים תנור ל180 מעלות.
8. אופים במשך 35-40 דקות. במידת הצורך מכסים בנייר כסף כדי למנוע השחמת יתר.
9. במקביל מכינים את הזיגוג: בקערה מערבבים אבקת סוכר, תמצית וניל וחלב. לקבלת זיגוג סמיך יותר הוסיפו עוד אבקת סוכר. לקבלת זיגוג דליל יותר הוסיפו עוד חלב.
10. מזלפים את הזיגוג מעל העוגה החמה.
האימייל שלך לא יוצג באתר