הוראות הכנה
1. בקערת מיקסר בערבבים קמח, מלח, סוכר ושמרים. מוסיפים חלבת חמאה מומסת וביצים. לשים במשך 6-7 דקות, עד שנוצר בצק חלק, רך וגמיש. אם יש צורך מוסיפים עוד קמח.
2. לשים את הבצק לצורת כדור ומעבירים לקערה משומנת קלות. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח. כשעה.
3. בנתיים מכינים את המילוי: בקערה קטנה מערבבים חמאה רכה, סוכר חום וקינמון. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה.
4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק למלבן בגודל 30X45 ס"מ. מורחים את תערובת בקינמון בצורה שווה על גבי הבצק.
5. מגלגלים בעדינות את בצק, מהצד הארוך שלו. רוטמים את שתי הקצוות. חותכים את הבצק המגולגל ל12 חתיכות שוות. מסדרים את השבלולים בתבנית אפייה בגודל 23X33 ס"מ, משאירים מעט מרווח ביניהם. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כ30 דקות.
6. מחממים תנור ל180 מעלות.
7. בנתיים מכינים את הזיגוג: בקער מערבבים את כל מריבי הזיגוג עד לקבלת תערובת חלקה.
8. אופים את שבלולי הקימון במשך כ20 דקות, או עד להזבה-השחמה. מוציאים מהתנור ומזגגים.
9. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
מה עושים אם התערובת של המילוי התקשתה?
הגבבאיזה שלב זה התקשה? אם שומרים בטמפרטורת החדר, אין סיבה שהתערובת תתקשה. בכל מקרה אפשר לחמם כמה שניות במיקרו על מנת לרכך את התערובת.
הגבהאם לאפות עם טורבו ? את התבנית למקמם באמצע התנור?
הגבהאימייל שלך לא יוצג באתר