הוראות הכנה
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. במעבד מזון מניחים את עוגיות הפתי בר, מרסקים לכדי פירורים. מוסיפים חמאה מומסת ומעבדים/מערבבים עד לאיחוד. משטחים על גבי תחתית של תבנית אפייה קפיצית בקוטר 23-24 ס"מ. אופים במשך 7-8 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר בזמן שמכינים את המילוי.
3. מנמיכים את חום התנור ל150 מעלות.
4. בקערה גדולה מערבלים גבינת שמנת וסוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, תמצית וניל מערבלים עד שהכל מתאחד. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לאיחוד.
5. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, מערבלים עד לאיחוד לפני הוספת ביצה נוספת.
6. אוטמים את תחתית תבנית האפייה בנייר אלומיניום. מניחים את תבנית האפייה בתוך כלי עמוק וגדול יותר בקוטר. יוצקים את המילוי על גבי הקלתית. מעבירים את הכלי יחד עם תבנית האפיה שבתוכו אל התנור. ממלאים את הכלי במים רותחים עד לחצי גובה תבנית האפייה. אופים במשך 45-50 דקות. עד שהעוגה יציבה בצוות אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
7. מכבים את התנור, משאירים את העוגה בתוך התנור למשך כשעה. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים להתקרר לטמפרטורת החדר. לאחר מכן, מעבירים להתייצבות במקרר ל4 שעות לפחות.
8. מכינים את שכבת הקרמל-פקאן: במחבת בגודל בינוני מניחים חמאה וסוכר. ממיסים את החמאה וסוכר על גבי להבה נמוכה ומגיעים עד שבו התערובת מבעבעת. מוסיפים שמנת מתוקה, קינמון ואגוזי פקאן. מערבבים היטב. מורידים מהאש, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. נותנים להתקרר במשך כ5 דקות.
9. מחלצים את עוגת הגבינה מהתבנית. מעבירים את תערובת האגוזים על גבי העוגה ומגישים.
האימייל שלך לא יוצג באתר