31/1/2022
4.5 כוכבים
(4 הצבעות)
...
מתכון ללחם שום וגבינה (מקלות שום וגבינה) – בצק רך, קליל וכיפי, מרוח בחמאת שום טעימה וכל זה מצופה במלא גבינה. לחם שום מושחת שיכול להחליף אפילו פיצה. מנה מושלמת ליד סלט קליל.
מצרכים
לבצק:
- 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
- 1 כף סוכר
- 1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
- 2/3 כוס (160מ"ל) מים
- 2 כפות שמן זית
לתוספות:
- 2 כפות (30 גרם) חמאה רכה
- 4 שיני שום כתושות
- 60 גרם מוצרלה *או יותר ללחם גבינתי יותר
- 2 כפות פרמזן
- 1-2 כפות פטרוזיליה (אופציונלי)
הוראות הכנה
- הכנת הבצק: בקערה גדולה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומלח. מוסיפים מים, שמן זית ומערבבים עד להיווצרות בצק.
- לשים את עד קבלת בצק רך וחלק.
- מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח, כשעה.
- הכנת תערובת החמאה: מערבבים בקערה חמאה רכה, שום כתוש ופטרוזיליה קצוצה.
- מוציאים את האויר מהבצק. מרדדים את הבצק למלבן דק. מניחים את המלבן על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- קורצים את הבצק לרצועות או לריבועים, ואז מורחים את תערובת החמאה מעל הבצק, מפזרים מעל גבינת מוצרלה וגבינת פרמזן.
- מניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות.
- מחממים את התנור ל -180 מעלות.
- אופים במשך 20-25 דקות.
- מגישים ונהנים!
האימייל שלך לא יוצג באתר