11/11/2021
3.5 כוכבים
(3 הצבעות)
...
מתכון קל ופשוט ללביבות תפוחי אדמה (לטקס). מתאים לחנוכה או לכל תקופה אחרת. לביבות קריספיות מבחוץ ורכות מפנים.
מצרכים
- 1 קילו תפוחי אדמה
- 2 ביצים
- 1 בצל
- 2 כפות קמח או פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
1. מקלפים את תפוחי האדמה והבצל. מגרדים בעזרת פומפיה אל תוך קערה גדולה עם מים קרים.
2. מסננים את הנוזלים, עוטפים בתוך מגבת וסוחטים היטב את כל הנוזלים.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים מלח, פלפל, קמח (או פירורי לחם) וביצים טרופות. מערבבים היטב.
4. במחבת גדולה מחממים שמן. מעבירים 2-3 כפות מתערובת תפוחי האדמה אל הזמן החם ומטגנים 3-4 דקות עד שהופך להיות חום-זהוב. הופכים ומטגנים 3-4 דקות נוספות.
5. מעבירים לנירר סופג ומפזרים מעט מלח.
6. מגישים עם שמנת חמוצה.
האימייל שלך לא יוצג באתר