גראטן תפוחי אדמה | תפוחי אדמה מוקרמים

גראטן תפוחי אדמה | תפוחי אדמה מוקרמים

6/1/2022
3.5 כוכבים (2 הצבעות)
...
מתכון לגראטן תפוחי אדמה – תפוחי אדמה מוקרמים ברוטב עשיר וטעים במיוחד. שכבות של תפוחי אדמה שבושלו ברוטב חלב ושמנת עם טעמי טימין, רוזמרין, שום ובצל. מנה מושלמת לחג השבועות או לכל אירוע אחר.
רמת קושי
קל
מנות
8
זמן הכנה
2 שעות
זמן עבודה
20 דקות
מטבח
אמריקאי
מצרכים
    • 1.4 קילו תפוחי אדמה,
    • 3-4 כפות חמאה (45-60 גרם), חתוך לקוביות קטנות
    • ½1 כוסות חלב (360 מ"ל)
    • ½1 כוסות שמנת מתוקה (360 מ"ל)
    • 1 בצל
    • 6 כפות קמח (50 גרם)
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 1/4 כפית אגוז מוסקט
    • 2-3 גבעולי טימין טרי
    • 2-3 גבעולי רוזמרין
    • 2 שיני שום
הוראות הכנה

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים בחמאה או בשמן תבנית עגולה בגודל 28 ס"מ.
 
2. מקלפים את תפוחי האדמה, בעזרת מנדולינה או בעזרת סכין חותכים לפרוסות דקות.
 
3. מסדרים כ1/3 מפרוסות תפוחי האדמה על תחתית תבנית האפייה. מעל מפזרים מ1/2 מכמות רצועות הבצל. מפזרים 3 כפות קמח ולבסוף מפזרים כ-2 כפות חמאה חתוכה לקוביות קטנות. מתבלים במלח ופלפל את כל השכבה. חוזרים פעמיים על תהליך בניית השכבות. בשכבה העליונה מפזרים כ-2 כפות של קוביות חמאה. מניחים בצד.
 
4. בסיר קטן מחממים חלב, שמנת מתוקה, שום, רוזמרין, טימין, מלח, פלפל ואגוז מוסקט. מחממים על אש נמוכה במשך 6-7 דקות, מערבבים מדי פעם. מוציאים את השום הרוזמרין והטימין.
 
5. יוצקים את תערובת החלב על תפוחי האדמה.
 
6. מכסים בנייר אלומיניום ואופים במשך 50-60 דקות, לאחר 50 דקות מורידים את האלומיניום ואופים במשך 30-40 דקות נוספות, עד להזהבה והתרככות תפוחי האדמה.

תגובות (0)
השאר תגובה

האימייל שלך לא יוצג באתר

רישום למגזין

הצטרפו על מנת לקבל מתכונים שווים, טיפים שימושיים, מבצעים והנחות