14/11/2022
4 כוכבים
(2 הצבעות)
...
מתכון לכרובית מוקרמת בתנור – מתכון עשיר, קרמי וגבינתי במיוחד. אם אתם אוהיבם מק אנד צ'יז (פסטה מוקרמת) אתם מוזמנים לנסות את המתכון הזה לכרובית מוקרמת שהוא גרסה מעט יותר קלה מהגרסה המקורית.
מצרכים
- 1 ראש כרובית גדול, חתוך לפרחים קטנים
- 60 גרם חמאה
- 2 שיני שום, כתושות
- 6 כפות קמח (45 גרם)
- 2 כוסות חלב (480 מ"ל)
- 110 גרם גבינת צ'דר, מגורדת+ אקסטרה לקישוט בסוף
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- 1 כפית אחת פפריקה
- 40 גרם גבינת פרמזן, מגורדת
הוראות הכנה
- לסיר גדול של מים רותחים מוסיפים 1 כף מלח. מוסיפים פרחי כרובית ומבשלים במשך 5 דקות. מסננים ומניחים בצד.
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- בסיר ממיסים חמאה על אש בינונית מוסיפים שום כתוש ומטגנים במשך 1-2 דקות. מוסיפים קמח, מבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך דקה. תוך כדי ערבוב מתמיד יוצקים בהדרגה את החלב. ממשיכים לבשל ולערבב על אש בינונית-נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
- מסירים מהאש ומוסיפים מלח, פלפל שחור, פפריקה, חרדל דיז'ון וגבינת צ'דר. מערבבים עד להמסה ואיחוד.
- מניחים את פרחי הכרובית על תחתית תבנית האפייה. יוצקים את הרוטב על הכרובית ומערבבים עד לאיחוד. מפזרים מעל מעט צ'דר מגורד וגבינת פרמזן.
- אופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה ובעבוע
- מגישים!
האימייל שלך לא יוצג באתר